De kerst komt er weer aan en dat betekent dat het weer tijd is voor kerst decoratie! Heb jij geen idee hoe jij jouw huis het beste klaar kunt maken voor kerst? Dan is deze blog perfect voor jou! Hier vindt je namelijk alles over hoe jij je huist kerstproof kunt maken met een paar simpele tips!

Kerstverlichting is het halve werk

Een van de elementen die niet te missen zijn in je huis tijdens kerst is kerstverlichting. Je kunt hiervoor gaan voor Fairybell kerstverlichting, zoals een mooie vlaggenmast kerstboom, maar je kunt zelf ook creatief bezig gaan met de lichtjes! Het zou namelijk zonde zijn als een mooie kerstboom niet genoeg lichtjes in zich heeft! Ook kun je eens proberen om door het huis kerstlichtjes op te hangen en donkere plekken extra sfeer te geven. Het perfecte aantal lichtjes doet wonderen voor de kerstsfeer in jouw huis. Ga bij het zoeken naar lichtjes voor warme kleuren, want ‘koud’ licht geeft alles behalve een lekker warme sfeer! Als extra tip kun je ook zelf vlaggen bedrukken in kerstsfeer en die verspreiden over je huis voor een leuk effect.

Kerstballen zijn belangrijk

Wanneer je je kerstboom op gaat tuigen is het handig om een paar stappen te doorlopen. Begin dus eerst met de basis. Wanneer je de lichtjes in je boom hebt gehangen is het tijd voor kerstballen. De basiskerstballen zetten de toon voor de rest van je boom. Wanneer je tevreden bent met hoe de kerstballen eruit zien, dan kun je pas verder gaan met slingers en andere ornamenten! Deze manier werkt het beste om een mooie boom te krijgen.

Onzichtbare kerstelementen

Als je een echte kerstsfeer wilt creëren in je huis, dan zijn onzichtbare elementen ook belangrijk. Je denkt nu vast: Onzichtbare elementen? Nou, hiermee bedoelen we geur en muziek. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel super belangrijk! Zet dus wat kerstmuziek aan op de achtergrond! Ook kun je geurkaarsen kopen die ruiken naar kaneel, dennenbomen, koekjes of wat je dan ook maar lekker vindt!

De finishing-touch: Tafeldecoratie

Als laatste is tafeldecoratie ook een belangrijk element om niet te missen tijdens de kerstdagen. Ga dus op zoek naar een paar leuke kerststukjes om neer te zetten op de tafel of op kastjes. Ook kun je op de eettafel een mooi groen met rood tafelkleed leggen en de tafel opdekken met mooie champagneglazen. Zo maak je van je huis een écht kerstparadijs!

Author