Veel interieur liefhebbers komen er niet omheen, het industriële interieur. Waarom is dit de laatste jaren zo populair aan het worden? Dat komt vooral door de rauwheid, het onafgewerkte en pure dat sfeer en persoonlijkheid brengt in het huis. Hoe je zo'n sfeer met industriële lampen snel kan bereiken in je huis lees je in dit artikel.

 

Kenmerken van een industrieel interieur

Ben je van plan om een industrieel interieur toe te passen in je woning valt er rekening te houden met een aantal kenmerken die dit interieur typeren. Zo typeert een industrieel interieur zich door een no-nonsense en stoere stijl, heeft het een recht toe recht aan karakter en is vooral grotesk. De strakke stijl gaat vaak in combinatie met vintage meubelen, want ook die hebben een rauwe rand. Deze stijl zou je het liefst willen toepassen in bijvoorbeeld een oude fabriekshal, maar is daarentegen ook uitermate geschikt voor een nieuwbouwhuis.

 

Hoe herken je de industriële lamp?

Schaf een industriële lamp aan en je zet gelijk de toon in je nieuwe interieur. Handig is om te weten hoe je een industriële lamp (zoals een hanglamp industrieel) kunt herkennen. Kijk eerst altijd naar het materiaal waar deze lamp van is gemaakt. Vaak kom je deze lampen tegen in staal of metaal en heeft een roestige stoer uiterlijk. Het zijn echte eyecatchers, omdat ze vaak groot en massaal zijn. Door deze kenmerken herken je een industriële lamp.

 

Is er één soort type industriële lamp?

Als je je afvraagt of er een soort type industriële lamp is, die is er niet. Zo komen in allerlei soort en maten en het aanbod op internet of in de winkel is dan ook erg groot. Wel zijn er veel verkochte lampen zoals een hanglamp industrieel zwart of met een grote ronde stalen kap. Ook vind je industriële lampen in verschillende kleuren zoals, wit, grijs en zwart. Dat lijkt een beetje eentonig, maar ook kleurtinten zoals groen, rood en blauw vind je terug bij industriële lampen.

 

Vind jouw ideale Industriële hanglamp

Heb je een prachtige robuust industriële tafel aangeschaft, dan hoort daar natuurlijk een passende industriële hanglamp bij. Roestige en rafelige hanglampen geven net die extra uitstraling aan je keuken of eetkamer. Op internet zijn er veel van dit soort vintage hanglampen te vinden, maar je kan ook lekker winkelen door vele vintage winkels in het land. Alleen al het zoeken naar jouw perfecte industriële hanglamp zorgt voor genoeg voorpret en haal je veel plezier uit. 

 

Author