Het is weer helemaal terug van weggeweest: het rolgordijn. Al is het nooit ver weg geweest. In bijna ieder huis is wel ergens een rolgordijn te vinden en dat is niet voor niets. Een rolgordijn kan heel mooi op maat worden gemaakt en rolgordijnen kunnen gebruikt worden in vrijwel iedere ruimte. Je kunt deze speciale gordijnen als verduisteringsgordijnen gebruiken in de slaapkamer, ook de slaapkamer van de kinderen. Maar ook in de badkamer kan een rolgordijn uitkomst bieden. Het fijne van rolgordijnen is dat deze handmatig gemakkelijk te stellen zijn en je zie zo hoog en zo laag kunt optrekken als je zelf wilt.

Een rolgordijn is ook een goede zonwering

Wanneer je rolgordijnen toepast in de woonkamer, kunnen deze goed als zonwering worden gebruikt. Je kunt hier dan kiezen voor lichtdoorlatende rolgordijnen, deze zullen het scherpste zonlicht filteren en er zo voor zorgen dat het felste licht uit de kamer blijft. En dat terwijl je geen lampen hoeft aan te doen, het blijft immers licht genoeg. De rolgordijnen van nu zijn zeer kleurvast en zullen niet verkleuren door de zon. Je kunt deze rolgordijnen zelf schoonmaken als dat een keer nodig is. Je gebruikt hiervoor een vochtige doek zonder enig schoonmaakmiddel.

Combineer rolgordijnen met overgordijnen of in-betweens

Wanneer je alleen rolgordijnen voor je ramen hebt, kan dat wat klinisch staan. Niet echt heel sfeervol. Maar daar is gemakkelijk een oplossing voor te bedenken. Je kunt ervoor kiezen om ook overgordijnen of in-betweens bij de ramen te hangen. Je zorgt dan direct voor meer sfeer in huis. De gordijnen zorgen ook direct voor wat geluidsdemping. Zo klinkt het al snel minder hol, dat bevordert de sfeer aanzienlijk. Kies rolgordijnen in welke kleur je maar wilt. Ze zijn in werkelijk alle kleuren van de regenboog, en nog meer, te koop. Zo vind je altijd precies die kleur die past bij de uitstraling die je wilt bereiken.

Je kamer mooi aankleden begint bij de basis

Het is belangrijk dat de basis van een kamer goed is voor je verder gaat met inrichten. Zo moet de vloer natuurlijk mooi zijn, moeten de muren precies die kleur hebben die je wilt en is raamdecoratie erg belangrijk. Heb je de basis goed onder controle? Dan kun je beginnen met inrichten. Zorg ook hier eerst voor de basismeubelen voor je aan de accessoires begint. Het maken van een goed lichtplan is ook erg belangrijk. Lampen worden bij de inrichting vaak vergeten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Author