De anderhalvemetermaatschappij is nu al het woord van het jaar. En dat is niet heel verwonderlijk, gezien wij ons momenteel moeten voorbereiden op de nabije toekomst waarin de anderhalve meter afstand de norm zal blijven. Afgelopen week heeft het kabinet haar nieuwe plannen gepresenteerd. Er is weer wat licht aan het einde van de tunnel, want vooral voor ondernemers worden er stap voor stap weer meer dingen mogelijk. In deze blog bespreek ik dan ook verschillende opties waarop (kleine) ondernemers weer aan de slag kunnen gaan. Lees snel verder en laat je inspireren.

Bezorgservices

Het bezorgen van producten en etenswaren is natuurlijk geen nieuwe ontwikkeling. Veel bedrijven zijn hier sinds het begin van de Coronamaatregelen al mee gestart. Echter, er zijn ook nog veel bedrijven die hier mee hebben gewacht om eerst het verdere verloop van de crisis in de gaten te houden. Inmiddels kunnen we wel stellen dat dit niet langer iets tijdelijks is. De rondgang van het virus heeft een permanente invloed op de inrichting van onze maatschappij. Daarom is de meest logische optie voor ondernemers dan ook om te gaan kijken of en hoe hun assortiment via bezorgdiensten kan worden aangeboden. Hierbij zijn verschillende opties mogelijk. Je kan zelf een webshop openen en producten verzenden of zelf rondbrengen, maar je kunt natuurlijk ook producten aanbieden via marktplaatsen zoals Bol.com of andere bezorg- en verzamelplatforms.

Afhaalloketen

Als bezorgen geen optie is kun je ook kijken naar de mogelijkheden tot afhalen. Bekijk je locatie eens goed: is er een raam aanwezig dat als loket kan dienen? Kan er een afhaalbalie bij de ingang worden geplaatst? Is er voldoende ruimte voor het creëren van wachtrijen? Kan er een apart in- en uitgang worden aangewezen? Is er voldoende ruimte binnen dat een bepaald aantal bezoekers veilig 1,5 meter afstand tot elkaar kan behouden?

Alternatieven

Als je geen ruimte hebt op jouw locatie of het bijvoorbeeld niet mogelijk is om zonder hinder een wachtrij voor je zaak te hebben staan, is het handig om naar alternatieven te kijken. Met een beetje creatief denken kom je al een heel eind. Er zijn bijvoorbeeld veel handige items te huur die je bij het uitoefenen van jouw beroep kunnen helpen. Ondernemers in de horeca kunnen bijvoorbeeld een mobiele koffiemachine huren. Met dit apparaat kun je heerlijke koffie op locatie gaan verkopen. Zoek jouw klanten op of ga op een ruime plek in het park staan om koffie en lekkernijen te verkopen.

Author