Het is voor mij een echte uitdaging om mijn kamer netjes te houden. Vaak kom ik ‘s avonds laat pas thuis uit werk, dan moet ik nog koken en wil ik nog sporten. Het is dan al heel gauw makkelijk om mijn spullen ergens neer te dumpen in plaats van het netjes weg te leggen. In de ochtenden sta ik vroeg op en het bed opmaken schiet er vaak bij in. Maar toch ben ik onbewust veel vrolijker en minder gestrest als mijn kamer netjes is en ik ‘s avonds in een lekker opgemaakt bed kan kruipen. De afgelopen heb ik aanpassingen proberen te maken in mijn gedrag en spullen gekocht die mij helpen om mijn kamer daadwerkelijk netjes te houden. In deze blog deel ik mijn tips. 

 

Kunststof bakken 

Zelf kan ik nooit iets weggooien omdat ik altijd bang ben dat ik het binnenkort weer nodig zal hebben. Mijn huis is echt te klein om al deze dingetjes rond te laten slingeren. Daarom heb ik kunststof bakken aangeschaft. In deze bakken kan ik gemakkelijk al mijn kleine spulletjes kwijt waar ik niet vaak naar om kijk maar misschien nog wel eens van pas kunnen komen. Deze kunststof bakken kan ik makkelijk onder het bed schuiven waardoor niemand er lastig door wordt gevallen. 

 

Leg je spullen terug 

Wanneer je bijvoorbeeld je kleding aan het passen bent omdat je in de avond een date hebt, is het belangrijk dat je de kleding direct weer opvouwt en teruglegt in de kast als je besluit om het niet aan te trekken. Zo voorkom je dat er weken lang kleding zal liggen door je hele kamer. 

 

Gooi toch eens iets weg

Dit is een grote uitdaging voor iemand zoals ik die graag alle kleine prulletjes bewaard. Speciaal voor deze mensen heb ik een systeem uitgevonden. Wanneer ik iets weg wil gooien maar er nog niet helemaal zeker van ben, dan stop ik het in een tijdelijke weggooi doos en die houd ik uit het zicht. Na een week bedenk ik me of ik het echt mis. Is dat niet het geval? Dan gooi ik het weg. Sindsdien is het eigenlijk niet meer voorgekomen dat ik iets weg heb gegooid wat ik eigenlijk toch nodig had. 

 

Geen troep op de vloer 

Zorg ervoor dat er nooit schoenen, papieren en andere zooi rondzwerft op de vloer. Wanneer je de vloer strak en netjes houdt dan zal je kamer er al snel opgeruimd uitzien. 

 

Plan een grote opruim dienst in je agenda

Blok een uurtje in de week in je agenda om jouw kamer op te ruimen. Op deze manier is er een grotere kans dat je jouw kamer echt op gaat ruimen. Hierdoor kan er nooit een grote berg troep ontstaan die meerdere weken blijft liggen.

Author

Write A Comment