Als je nieuwe of vervangende ramen koopt, zijn kozijnen een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden. Ze vormen de structurele ruggengraat van een raam. De kwaliteit maakt erg uit en zorgt ervoor dat je raam goed blijft de komende jaren. Het is verstandig om goed onderzoek te doen wat voor kozijn je wil hebben. Er bestaan namelijk verschillende soorten kozijnen. Je hebt kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen en ook stalenkozijnen. In deze blog wordt er meer uitleg gegeven over de verschillende soorten kozijnen die er zijn.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen beiden veel mogelijkheden. Een groot voordeel van kunststof kozijnen zijn dat ze geen tot nauwelijks onderhoud nodig hebben. Ook zijn kunststof kozijnen mooi en bijna tegenwoordig niet meer van houten kozijnen te onderscheiden. De kozijnen van kunststof hebben een hoge isolatiewaarde, vooral als je het vergelijkt met houten en aluminimum kozijnen. Kunststof kozijnen zorgen daardoor voor een hoge jaarlijkse besparing van energiekosten. Op de site opthoog.nl kan je onder andere een kunststof kozijnen offerte aanvragen. Er zijn nog andere sites waarop je dat uiteraard ook kunt doen.

Aluminium kozijnen

Aluminium vervangende kozijnen zijn modern en passen goed bij strakke en moderne huisstijlen. Ze laten veel zonlicht binnen en zijn onderhoudsarm, vooral als ze niet geverfd zijn. Ze zullen niet verslijten in zonlicht, en ze zullen niet rotten of schimmelen door de gebruikelijke slijtageproblemen die van invloed zijn op ramen van hout. Een nadeel van aluminium kozijnen is dat ze niet erg efficiënt zijn. In vergelijking met andere opties schieten ze tekort in termen van efficiëntie. Aluminium kozijnen zijn over het algemeen ook een stuk duurder om aan te schaffen.

Houten kozijnen

Houten kozijnen kunnen lang meegaan, vooral als ze goed worden onderhouden. Houten kozijnen worden al honderden jaren op huizen gebruikt en hoewel ze zijn aangepast aan moderne normen, bieden ze nog steeds dezelfde algemene kracht en esthetische aantrekkingskracht die ze altijd hebben gehad. Het nadeel is dat deze houten kozijnen veel onderhoud nodig hebben. Ook zijn houten kozijnen vatbaar voor rot en verwering in bepaalde klimaten.

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen zien er strak en stoer uit. Stalen kozijnen zijn ideaal voor een huis of pand dat er industrieel of oud uit ziet. Stalen kozijnen zijn vak sterk materiaal gemaakt en je hebt weinig onderhoud aan stalen kozijnen. Tegenwoordig zijn de stalen kozijnen ook beter geïsoleerd. Het nadeel is dat voor stalen kozijnen wel het juiste onderhoud nodig is omdat het staal erg krachtig is. Maar het grootste nadeel is dat stalen kozijnen erg prijzig zijn.

Author