Wat kost een badkamer? Dan bedoel ik natuurlijk niet per se een compleet nieuwe, vers-geïnstalleerde badkamer, compleet met bad met deur (maar misschien ook wel, waarom ook niet?), maar een renovatie. Wat kost het om je oude badkamer, die technisch gezien nog werkt maar niet meer echt fijn is, een tweede leven te geven? Om ervoor te zorgen dat jij weer met plezier die ruimte binnenloopt? 

Praktisch

 Er zitten twee kanten aan dit verhaal, natuurlijk. De eerste is de technische kant, de kant die het meeste geld kost en waar je dus goed over na moet denken én van tevoren een goed plan voor in elkaar moet zetten, maar waar je ook heel veel voordeel uit kan halen. Haal je even je badkamer voor de geest—of loop er voor mijn part even heen—en bedenk je wat de grootste problem areas zijn. Is het de verschrikkelijke kleur van de tegels, die je doet denken aan mosterd en die er al zaten toen je hier kwam wonen? Of is het juist de lekkende douchekop, maar vermoedt je dat je, als je die aanpakt, je net zo goed het bad kan installeren wat je altijd al wilde? Bedenk goed hoeveel je over hebt voor een nieuwe badkamer, en ook hoeveel behoefte je hebt aan grote, technische veranderingen. Want wie weet is het grotendeels opgelost met een make-over. 

Stijlvol

Een badkamermake-over dus. Hoe doe je dat? Bedenk je eerst dus even of je een deel van je badkamer (of de hele badkamer) wil renoveren, en bedenk je daarna hoeveel ervan je dus met een make-over zou willen doen. Dan is het slim om na te gaan wat voor badkamer je eigenlijk fijn vindt. Wil je een lichte ruimte met veel natuurlijke lichtinval en veel kleur? Wil je een rustige, serene ruimte waar je even helemaal tot jezelf kan komen? Of vind je een stijlvolle, moderne, donker betegelde badkamer juist een aantrekkelijk idee, zodat je echt even een andere plek betreedt? Met de juiste kleuren aan de muur én de juiste aankleding (vaak is minimalisme de way to go met een badkamer—het kan al snel rommelig aanvoelen) bereik je al veel sneller een fijn gevoel in je badkamer, en hou je hem ook sneller schoon. 

Jouw ideale badkamerrenovatie is dus wellicht een ‘echte’, volledige renovatie, of het renoveren van een bepaald onderdeel, en misschien is het meer een make-over die nu voelt als een onmogelijke taak. Maar gun jezelf die badkamer!

Author