Het ziet er naar uit dat de mogelijkheden om dit najaar op vakantie te gaan erg beperkt zijn. Reizen naar het buitenland wordt dringend afgeraden door het RIVM en onze regering om verdere verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Betekent dit dat deze herfstvakantie dan maar saai en eenzaam wordt? Nee, zo extreem hoeft het gelukkig niet te zijn. Er zijn genoeg leuke dingen die je kunt doen in eigen land om de herfstvakantie op een gezellige en vooral veilige manier door te komen. Hier volgen een aantal staycation tips:

Huur een huisje in de natuur

We wonen in een land met prachtige natuur en zeker met de herst zijn de kleuren in de bossen prachtig. Het is het dan ook absoluut waard om wat meer tijd in de natuur door te brengen, zeker als je in de stad woont. Wat dacht je ervan om een knus huisje ergens in de natuur te huren voor een paar dagen om de rust op te zoeken? Er gaat tenslotte niets boven de rust die men alleen in de natuur terug vindt. Huur letterlijk een hutje op de hei of ga kamperen en neem lekker wat te eten en drinken mee om de dagen door te komen. En als je het helemaal goed wilt doen, kun je er voor kiezen om zelfs even offline te gaan. Geloof me dat je na die dagen als herboren terug komt.

Ga met je gezin naar een vakantiepark

Als je kinderen hebt, dan is het belangrijk dat je ergens naartoe gaat waar er ook aan de kleintjes gedacht wordt. Wat dacht je ervan om gezellig met het gezin in een vakantiepark te verblijven? Nederland telt een aantal ontzettend leuke vakantieparken met uitgebreide voorzieningen voor jong en oud. Huur bijvoorbeeld een huisje in een vakantiepark met zwemparadijs. Je kinderen zullen het je meteen vergeven dat jullie deze herfst niet weer naar dat ene all-inclusive resort in Spanje gaan!

Bezoek plekken in eigen land waar je nog nooit geweest bent

Aan ieder nadeel zit een voordeel. Meerdere zelfs! Een van die voordelen is in dit geval dat je de kans krijgt om je eigen land eens goed te ontdekken. Hoeveel plekken in Nederland heb je eigenlijk al gezien? Zijn er bepaalde bezienswaardigheden waarvoor toeristen van heinde en ver naar Nederland komen die jij nog steeds niet bezocht hebt? Een tip is om er eens goed voor te gaan zitten met de kaart van Nederland voor je en te kijken waar je altijd al naartoe had willen gaan. Maak een lijstje en ga al deze plaatsen en bezienswaardigheden af. Als je toch in Nederland blijft deze vakantie, maak er dan het beste van!

Author