Iedereen met een auto zal beamen dat dit het voertuig van de vrijheid is. Immers, wanneer voel je je vrijer dan in een auto over de nachtelijke snelweg? Alleen met je gedachten en je favoriete band door de speakers, die in de auto zoveel mooier klinkt dan in een andere omgeving, dan voel je pas echt dat je leeft. Tot voor kort ervoer ik dit gevoel alleen als ik met de auto van mijn pa naar mijn werk als nachtwaker van een groot kantoorpand reed. Totdat ik genoeg geld had verzameld om mijn eigen auto aan te schaffen. Over dit proces zal ik het niet hebben, want er zijn al talloze artikelen geschreven over de aanschaf van iemands eerste auto. Hoewel ik vol lof ben over mijn tweedehands Volkswagen Up, wil ik na deze niet van enige romantiek gespeende introductie praten over iets zakelijks. Nadat ik zelf mijn auto had aangeschaft, had niemand mij namelijk verteld over de praktijk van het kenteken overschrijven. In deze blog wil ik daarom helder uitleggen hoe je dit op de eenvoudigste manier doet, zodat ook jij kunt genieten van de ultieme (nachtelijke) vrijheid op de snelweg!

Kenteken overschrijven: een stappenplan

Een kenteken overschrijven is niet moeilijk, maar je moet wel even weten wat je moet doen. Dit wil ik daarom kort en duidelijk uitleggen middels een stappenplan.

Stap 1: Ga met de verkoper van je auto naar het Kentekenloket. Zorg dat je een geldig identificatiebewijs bij je hebt en check of het kentekenbewijs compleet is.
Stap 2: Laat de dienstdoende medewerker je kenteken overschrijven.
Stap 3: Je krijgt nu een vrijwaringsbewijs. Geef deze aan de verkoper. Voor jezelf is het van belang om het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode goed te bewaren (en niet kwijt te raken!)
Stap 4: Mocht je dit nog niet gedaan hebben, denk dan ook aan het afsluiten van een auto-verzekering. Daarnaast is er de mogelijkheid om je auto te laten checken op tien vitale punten. Zo kun je met een goed gevoel de weg op in je nieuwe auto!
Stap 5: Er is geen stap 5! Geniet van je auto!

Suggesties voor je eerste avontuur in de auto

Nu je het kentekenbewijs overschrijven succesvol hebt volbracht, is het tijd om avonturen te beleven in de auto. Mijn grootste wens is het organiseren van een roadtrip met een paar vrienden. Om en om besturen we de auto. Als we niet rijden, hangen we in de stoelen en bedenken we quizvragen voor elkaar, over hoe oud de oudste mens is (117) en hoe diep de diepste zee (11 kilometer). De bestemming maakt niet zoveel uit. Het doel is immers al bereikt. De ultieme vrijheid in een auto die helemaal van mij is!

 

 

Author