Het is me een bevalling. Een nieuwe bank uitzoeken voor onze nieuwe woning. Je dacht dat dit heel makkelijk was, ik ben het er niet mee eens. Een grote invloed is mijn man. Hij heeft een hele andere smaak dan ik en we zijn al in 100 winkels geweest en nog geen stap dichterbij.

De zoektocht gaat verder

We geven de moed niet op. Een huis zonder bank is natuurlijk hopeloos. Je moet wel natuurlijk ergens lekker op kunnen zitten ’s avonds als je thuiskomt. Er moet nog veel verbouwd worden in ons huis, en dat geeft even wat meer tijd. Maar het einde is wel in zicht. Meestal duurt het zeven weken voordat je je bank ook daadwerkelijk in huis hebt. Daarom moeten we nu een bank vinden.

Ons net nieuw gekochte huisje is vijf bij zeven in de woonkamer. Groot zat voor een heerlijke hoekbank. Het is denk ik tijd om een chatbots in te schakelen. Er zijn maar weinig winkels die mooie, betaalbare banken aanbieden. Via een chat komen we misschien een stapje dichterbij.

Mijn man maakt zich meer druk om te isolatie van het huis, ik meer over de inrichting. Hij moedigt me altijd een beetje aan om te helpen met slopen en sjouwen. Ik zit veel liever op internet te kijken naar plaatjes voor ideeën voor ons interieur.

Ten einde raad

We hebben hulp gezocht en aangeboden gekregen. Met goede tips zijn we naar Rotterdam gereden om daar in een grote Woonmall een aantal winkels te bezoeken.

Op een gegeven moment lopen we samen door een grote meubelzaak. Mijn oog viel op een grote grijze bank. Wow! Zei ik. Dit ziet er goed uit. Ik trok mijn man mee om even op de bank te gaan zitten. Ik zag in eerste instantie een weigerde blik in zijn ogen, totdat hij ging zitten. Volgens mij heb ik een goed zittende bank gevonden Henk! Hij moest stiekem een beetje lachen. Hij had namelijk het prijskaartje al gezien. Ik schrok me dood. Zoiets kunnen wij helemaal niet betalen…

De zoektocht ging verder. En ja hoor. Niet veel later zag ik weer wat moois. Dit keer was Henk ook enthousiast. We ploften allebei neer op de bank en keken elkaar met een glimlach aan. Dit is hem hé? ‘Ja’ zei Henk. We waren het er beide over eens.

Nu kunnen we ons focussen op de laatste verbouwingen in het huis. Het komt heel goed uit want we denken over zeven weken klaar te zijn en over zeven weken kan de bank geleverd worden. Ideaal. Eind goed al goed.

Author

Write A Comment