Het gebruiken van schapenvachten als natuurlijke accessoires bij de inrichting van woningen is hot. Dit is niet zo gek, want een schapenvacht is een prachtige toevoeging aan bijvoorbeeld de woon-, slaap- of kinderkamer. Een goede schapenvacht is heerlijk zacht en brengt een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer in een kamer. Ook kan een schapenvacht rust en verbintenis met de natuur uitstralen. Kortom: een mooie schapenvacht is een ideale component om te voegen aan je interieur. Maar hoe kies je nu de juiste schapenvacht en waar moet je op letten bij het kopen van een schapenvacht? Je leest het in dit blog! 

 

  1. Echt of namaak

Wanneer je een mooie schapenvacht gaat aanschaffen, is het allereerst belangrijk dat je zeker weet dat je te maken hebt met een echte schapenvacht. Deze twee soorten schapenvacht zijn echter vaak lastig van elkaar te onderscheiden. Er zijn wel een aantal trucs waar je gebruik van kunt maken om echt van namaak te onderscheiden. Zo kun je de schapenvacht optillen en zo het gewicht controleren; echte schapenvacht is erg zwaar. Daarnaast is een echte schapenvacht uniek, terwijl namaak schapenvachten massaal geproduceerd worden. Kijk dus na of de schapenvachten in het assortiment van de aanbieder er allemaal hetzelfde of juist verschillend uit zien. Ook kun je controleren of er een waslabel aan de vacht hangt; een echte schapenvacht kan niet gewassen worden en zal dan ook geen waslabel bevatten. 

  1. Type vacht

Er zijn verschillende soorten schapenvachten; zo kun je kiezen voor een echte Nederlandse schapenvacht grijs uit Texel, Ijslandse schapenvacht of een andere soort schapenvacht. Iedere soort schapenvacht heeft zijn eigen kenmerken; zo zijn schapenvachten uit Ijsland vaak langharig en zijn reguliere schapenvachten vaak kortharig. Bekijk dan ook goed de eigenschappen van het type vacht, voordat je tot aankoop overgaat. Iedere soort schapenvacht moet regelmatig doorgekamd worden. 

  1. Kleur

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een schapenvacht, is natuurlijk de kleur. Een populaire kleur is schapenvacht bruin. Er zijn echter ook schapenvachten verkrijgbaar in de kleuren bruin, mintgroen, rood, bruin en zelfs blauw. Wat voor jou de juiste kleur is, hangt af van het doel waarmee je de schapenvacht koopt en in welk interieur je de vacht plaatst. Wil je een meer rustieke, natuurlijke of landelijke uitstraling toevoegen aan je woning? Kies dan voor een schapenvacht in de kleur wit, bruin of crème. Wil je juist een opvallende accessoire toevoegen die je interieur helemaal eigen maakt? Dan kun je kiezen voor een mooie, donkerrode schapenvacht of een opvallende kleur, zoals mintgroen.

Author