Het kopen van duurzame kleding wordt steeds populairder. De trend begon met name bij schoenen en tassen, maar al snel volgden ook de jassen, t-shirts, broeken en zelfs het ondergoed. Wist je dat er tegenwoordig ook duurzame sokken verkrijgbaar zijn? Deze sokken hebben echter niet alleen belangrijke voordelen voor de natuur en onze planeet, maar ook voor jou als drager! Ben je benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan snel verder! 

  1. Goed voor mens, dier en planeet

Het belangrijkste voordeel van duurzame sokken is natuurlijk dat ze op zo’n manier worden geproduceerd dat dit goed is voor mens, dier en planeet. De sokken zijn daarnaast goed afbreekbaar in de natuur, waardoor ze niet belanden op de alom bekende brandstapels met diverse soorten textiel uit de zogenaamde ‘fast fashion’ industrie. 

  1. Goed tegen zweetvoeten

Een ander belangrijk voordeel van het dragen van duurzame sokken, is dat duurzame sokken gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld bamboe sokken op de markt. Door de luchtdoorlatendheid van bamboe en het feit dat bamboe erg goed is in het opnemen en afvoeren van vocht, zijn sokken van bamboe de ideale sokken tegen zweetvoeten

  1. Comfortabel

Duurzame sokken van natuurlijke materialen zijn niet alleen goed tegen zweetvoeten, ze voelen ook nog eens ontzettend prettig aan! Waar sokken van synthetisch materiaal wel eens kunnen gaan kriebelen of trekken, blijven sokken van natuurlijke materialen heerlijk zacht aanvoelen. 

  1. Gaan lang mee

Niet alleen worden duurzame sokken op duurzame wijze geproduceerd, ze gaan ook nog eens een stuk langer mee dan synthetische sokken! Dit komt doordat duurzame sokken, zoals bamboe sokken, goed bestand zijn tegen de hoge temperaturen waarop sokken gewassen worden. De sokken blijven daardoor erg lekker zacht, ook nadat je de sokken meerdere keren (heet) gewassen hebt! 

 

  1. Temperatuurregulerend

Sokken van natuurlijke materialen, zoals bamboe, zijn erg goed in het reguleren van de temperatuur van je voeten. Dit komt doordat de sokken veel lucht doorlaten en je voeten dus goed kunnen ademen. Door de ademende kwaliteit van de sokken, kun je ‘s zomers profiteren van heerlijk koele voeten. ‘s Winters blijven je voeten ‘s winters juist precies warm genoeg, doordat de bamboe het vocht actief blijft afvoeren en je voeten dus niet kunnen afkoelen door een ophoping van vocht in je sokken. 

  1. Beter voor je huid

Doordat bamboe op natuurlijke wijze geteeld wordt en op een duurzame manier verwerkt wordt in de sokken, wordt er geen gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën. Dit is dus een stuk beter voor je huid!

 

Author