Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten etiketten voor wijnflessen, maar nu is er ook nog eens de optie voor een gepersonaliseerde wijnfles. Je kan natuurlijk ook super veel leuke cadeau ideeën met wijn verzinnen. Dus hierbij een paar wijn cadeau tips:

Wijn cadeau tip #1 Wijnproeverij voor thuis

Verras iemand met een wijnpakket voor een wijnproeverij thuis. In het pakket zitten 3 of 6 wijnen, aroma wielen, wijn scorekaarten en instructies hoe je je eigen proeverij organiseert. Degene die je met dit cadeau verrast heeft zo een leuke activiteit te doen (misschien samen met jou) en proeft daarnaast ook allemaal leuke verschillende wijnen.

Wijn cadeau tip #2 Wijnboek voor de wijnliefhebber

Wijn drinken is leuk maar er meer over te weten komen ook. Als je eenmaal begint met leren kom je steeds weer interessante onderwerpen tegen waar je je verder in kunt verdiepen. Een wijnliefhebber doe je dan ook zeker een plezier met een boek over wijn als cadeau!

Wijn cadeau tip #3 Fles champagne of andere bubbels

Een inkopper, maar wijnliefhebbers zijn gek op wijn. Een fles wijn als cadeau is dus altijd een goed idee! Om het extra feestelijk te maken kun je er voor kiezen om een fles bubbels te geven. Mousserende wijnen zijn er voor elk budget.

Wijn cadeau tip #4 Gepersonaliseerde wijnfles

Zoals ik bij de vorige tip al aangaf is een fles wijn is altijd goed, maar een zelf gemaakt, gepersonaliseerde wijnfles maakt het helemaal af en het is heel origineel! Dus je koopt gewoon een fles wijn, zoekt een leuke foto en je maakt zo een etiket op de computer. Je hebt er niet eens een fancy Photoshop programma voor nodig. Ik doe het zelf gewoon in Word of Paint.

Wijn cadeau tip #5 Persoonlijk wijnglas

Nog een tip om je wijn cadeau persoonlijk te maken: een wijnglas met opdruk. Graveren kan ik niet, dus dit wijncadeau heb ik besteld. Mijn opa, die vooral gek was op rode wijn vond het geweldig. Kosten voor zo’n origineel glas? Tussen de €12,95 en €21,95.

Wijn cadeau tip #6 Een wijn giftbox

Een fles wijn zal bij een wijnliefhebber sowieso vast goed in de smaak vallen, maar een geschenkdoos met bijzondere wijnen is net een beetje specialer. Bijvoorbeeld de giftbox met 3 wijnen uit de Matsu serie die ik onlangs toegestuurd kreeg en mocht uitproberen. Er zijn natuurlijk nog veel meer ideeën voor cadeautjes zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.

Author