Je hebt er vast al eens over nagedacht: wat is mijn passie nu echt en wat kan ik ermee doen? Met de grote hoeveelheden informatie die tegenwoordig beschikbaar is het mogelijk om goed te kunnen oriënteren wat jouw passie is. 

Tegelijkertijd is de vele informatie overweldigend en kan je gauw verdwalen tussen alle mogelijke dingen waar je hart sneller van gaat kloppen. Precies om die reden heb ik een blog geschreven om je te helpen bij het vinden van je passie en wat je ermee kan doen.

Online testen

Om uit te vinden waar jouw passie ligt kun je beginnen met het kijken naar wat je interesseert. Je kunt dit doen door online een interessetest te doen, het resultaat stuurt je een bepaalde richting op. Met deze richting kun je specifieker zoeken en dit geeft mogelijk een duidelijker pad door al de beschikbare informatie. 

Naast een interessetest kun je ook een beroepskeuzetest doen om te zien wat voor beroep bij jou past. Op deze manier begrijp je iets beter wat je leuk vindt om te doen. Verder zijn er nog mogelijkheden voor een persoonlijkheidstest. Daarmee kun je iets meer leren over je eigen persoonlijkheid. 

Met de resultaten van de verschillende online testen kun je vervolgens een beeld schetsen van waar je interesse ligt, welk beroep bij je zou passen en wat binnen je persoonlijkheid past. Wanneer je een rode draad door het geschetste beeld ziet lopen, kun je wellicht al aanvoelen waar je passie kan liggen.

Hands-on je passie ontdekken

Niet alleen online kun je meer leren over wat jouw passie is. Juist wanneer je hands-on met iets aan de gang gaat ervaar je pas echt of je hart er sneller van gaat kloppen. Nu is dat natuurlijk best lastig om te doen, hoe kun je meteen ergens mee aan de slag gaan voordat je de theorie ervan geleerd hebt? Hiervoor heb ik een gouden tip: een BBL opleiding.

Bij een BBL opleiding kun je namelijk werken en leren tegelijkertijd. Dit betekent dat wanneer je in de schoolbanken de theorie uitgelegd krijgt, je daarna het meteen in de praktijk kan uitoefenen. Dit is een ideale manier voor het vinden van je passie. Je kan bijvoorbeeld een opleiding mechatronica mbo volgen zodra je online testresultaten aangeven dat je interesse bij techniek en automatisering ligt. Door direct aan de slag te gaan met de job kun je goed aanvoelen of dit jouw passie is.

Een extra voordeel van het volgen van een BBL opleiding is dat je voor het werken ook nog eens betaald krijgt. Dat maakt het vinden van je passie nog eens extra leuk.

Author