Het zal je maar overkomen. De voorruit van je auto raakte gebarsten als gevolg van de slechte staat van het wegdek, criminaliteit of een ongeval. Het zal je maar overkomen. Een gebarsten voorruit van je auto wordt best zo vlug mogelijk vervangen. Zo voorkom je grotere én dus duurdere schade aan je auto. De voorruit van je auto zelf vervangen is weinig zinvol. Dat gaat namelijk vaak ten koste van de kwaliteit. Een passende en dus goed geplaatste voorruit is nodig. In de eerste plaats voor je eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Maar ook om je auto geen ernstigere schade te laten oplopen. Wacht je te lang met de vervanging dan vergroot het risico op waterinsijpeling en waterschade.  Dat wil je uiteraard niet meemaken.

Voorruit vervangen kosten

Is de voorruit van je auto beschadigd dan laat je die zo vlug mogelijk vervangen door een professioneel bedrijf gespecialiseerd is in het herstellen en plaatsen van nieuwe autoruiten. De voorruit vervangen en kosten daarvan worden vaak door de verzekering opgelost en geregeld. Dit is afhankelijk van de verzekering die jouw auto heeft. De kosten voor een voorruit vervangen hangen vooral af van het merk en het model waar je mee rijdt. Er bestaan zoveel autoruiten dan er automerken en modellen zijn. Voor je de voorruit van je auto laat herstellen informeer je dus best altijd naar de prijs van de vervanging. Dat voorkomt onaangename verrassingen achteraf. Als je zeker wilt spelen is het zelf vervangen van de voorruit van je auto dus geen optie. Online vind je ontelbare handleidingen om deze klus zelf te klaren, maar wat als het je niet lukt? Je laat de voorruit van je auto dus best vervangen door een professioneel bedrijf. Die weten hoe het moet en geven je garantie op een kwaliteitsvolle plaatsing. Gaat er achteraf toch iets mis dan ben je verzekerd van een goede service.

Originele voorruit plaatsen

De voorruit van je auto is veel belangrijker dan je denkt. Die moet niet alleen perfect passen maar je even goed een goede zichtbaarheid garanderen. Kies daarom altijd voor een originele voorruit. Op internet vind je heel wat websites die 'namaak' en of tweedehands voorruiten aanbieden tegen een zacht prijsje. Kiezen voor zo een voorruit is geen goed idee. Je komt vaak bedrogen uit. Past die ruit niet goed of zorgt deze voor andere problemen? Dan ben je veel meer geld kwijt. Een voorruit laten plaatsen door professioneel bedrijf is ongetwijfeld de beste keuze.

Wat kun je doen om ruitschade te voorkomen?

Om ruitschade te voorkomen kun je zelf ook een aantal dingen doen. Je kan meer afstand houden van je voorganger om een sterretje in je ruit te voorkomen. Opvliegende steentjes zijn hier een voorname oorzaak van. Een andere boosdoener als het op ruitschade aankomt is het vervoeren van spullen. Je fiets achterin de auto? Of een lange plank mee die net niet goed past? Je rijdt over een hobbel of je moet remmen en de ruit is snel kapot. Een autoruit is sterk, maar kan slecht tegen een stootje. Schade waar je weinig aan kunt doen is natuurschade zoals een afgewaaide tak of hagel. Maar bij storm je auto niet onder de bomen zetten is natuurlijk een goede eerste stap!

Author