We zitten momenteel (weer) vooral binnen. Nu is het weer buiten ook niet om over naar huis te schrijven, maar de kans dat je binnen zit en wat hoofdpijn krijgt of last hebt van een muffe lucht in huis is vrij groot. Daar kun je gemakkelijk iets aan doen. Zo kun je, zoals het RIVM aanraadt, iedere dag alle ramen en deuren tegen elkaar open zetten. Dan wordt het niet zomaar fris in huis, maar is de kans zelfs groot dat het echt koud wordt. Je kunt ook iets anders doen tegen die bedompte lucht: kies kamerplanten luchtzuiverend. Deze kamerplanten luchtzuiverend zorgen voor een beter binnenklimaat en voor een betere luchtvochtigheid in huis. Dat ga je zeker merken!

Welke kamerplanten luchtzuiverend moet ik kiezen?

Je kunt kiezen uit verschillende kamerplanten luchtzuiverend. Kies bijvoorbeel voor een palm plant als de Kentia Palm. Dit is ook nog eens de plant van het jaar. Deze plant is gemakkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven is voldoende. Deze plant is gelukkig in iedere ruimte van je huis, als het er maar niet te donker is. Eens in de zoveel tijd zie je dat een blad wat bruin wordt, dit blad knip je er dan gewoon af. De plant heeft grote bladen en ziet er in ieder interieur schitterend uit.

Woon je klein?

Het idee is, helaas, dat je in een klein huis ook kleine plantjes "moet" neerzetten. Maar wat nu als je kiest voor één of twee kamerplanten luchtzuiverend van een flink formaat? Dan maak je wel een statement. Natuurlijk zal het even zoeken zijn naar de juiste plek voor de plant(en), maar dat moet vast wel lukken. Kies een mooie pot die past bij de rest van interieur en dan zul je zien dat zo'n grote plant echt opgaat in je interieur!

Waar zet ik planten neer?

Er zijn planten te vinden voor iedere ruimte in je huis. Zo kun je kamerplanten luchtzuiverend ook heel goed in je slaap- of werkkamer zetten. Varens doen het weer erg mooi in je badkamer en vetplanten zet je in de vensterbank waar de zon op staat. Zet planten wel altijd zo neer dat je er goed bij kunt om ze water te geven. Dit zorgt ervoor dat je dit minder snel vergeet. Wissel groene planten eens af met planten met gekleurd blad (Graslelie) of mooie bloemen (Lipstickplant). Je zult dan zien dat je huis steeds meer als een thuis gaat voelen. En, ook niet onbelangrijk, je voelt je ook beter!

Author