Als je van plan bent om een beton cire badkamer aan te leggen, zijn er een aantal benodigdheden die je moet hebben. Ook zijn er een aantal tips die handig zijn om te weten voordat je begint met het werken aan je beton cire badkamer.

Wat is beton cire?

Beton cire is een betonstuc. Het wordt voornamelijk gebruikt om ruimtes te stuccen die een waterafstotende functie moeten hebben. Beton cire bevat een mengsel van fijngemalen kiezelstenen en zand waarbij cement en kunsthars worden gemixt met natuurlijk water. Beton cire wordt vaak gebruikt in badkamers en keukens. Het is gemaakt om muren, vloeren en keukens te bedekken. Het is perfect voor het maken van een waterafstotende badkamer. Zo kun je bijvoorbeeld alle muren in de badkamer bedekken met beton cire. En dan is het een mogelijkheid om de douche open te laten. En hierdoor heb je dus geen douchecabine nodig. 

Beton cire stijlen

Beton cire heeft natuurlijk een aantal verschillende stijlen en opties om het mee te combineren. Zo heb je een aantal beton cire kleuren. Beton cire kan een heleboel verschillende kleuren hebben, maar de meest voorkomende zijn zwart en grijs. Minder voorkomende, maar wel mogelijke opties zijn kleuren zoals rood, violet groen en geel. Dit zou je natuurlijk niet verwachten bij een betonstuc, maar het is wel mogelijk. Eigenlijk is voor elke kleur waar kleurstof voor gemaakt kan worden een beton cire mogelijk.

Ook kun je ervoor kiezen om beton cire te combineren met een aantal andere materialen zoals hout bijvoorbeeld. Hout is een materiaal wat een natuurlijke en warme sfeer geeft. Hierdoor is het perfect te combineren met beton cire. Ook zijn planten goed te combineren met beton cire. Als je bijvoorbeeld staal gebruikt en beton cire in dezelfde ruimte, is het een goed idee om ook hout toe te voegen. Ook planten kunnen enorm bijdragen aan de sfeer. 

Wat is onmisbaar gereedschap?

Wanneer je gaat beginnen met het aanbrengen van beton cire, is het van belang dat de juiste gereedschap gebruikt wordt. We raden aan om ook het gereedschap bij de verkoper te kopen. Bij beton cire webshop bijvoorbeeld is altijd al het gereedschap op voorraad leverbaar. Verder is het gereedschap ook specifiek voor het aanbrengen van beton cire. Wat heb je bijvoorbeeld nodig? Denk aan een doordraai spons. Dit is een vereist onderdeel. Hiermee kan de laatste laag van beton cire worden bevochtigd. Verder is een flexibele spaan nodig. Hiermee strijk je het glad, vlak voordat het droogt. Als laatste onmisbaar gereedschap is de hoektroffel. In een handbeweging trek je de muur glad. Uiteraard zijn er nog meer handige tools beschikbaar.

Author