Volgens een onderzoek uit 2012, dat in Amerika werd uitgevoerd, is 21% van de actieve inbraak oproepen door de politie beantwoord binnen een tijdsbestek van 5 tot 10 minuten nadat een alarm was afgegaan of een getuige de hulpdiensten gebeld had. Ook is er nog eens 5% van de gevallen waarin ze meer dan 10 minuten nodig hebben om ter plaatse te komen. Ondertussen heeft de gemiddelde inbreker 8 tot 12 minuten nodig om zijn doel uit te voeren en het terrein te ontvluchten. Daarnaast raakt in ongeveer 7% van de gevallen iemand gewond bij de inbraak. Die lage aantallen zijn niet te onderschatten, zeker niet als er in Nederland 175 inbraken per dag worden gepleegd. 

Om deze ongelukkige en veelvoorkomende scenario's te bestrijden, is een alarm rookgenerator een van de meest recente innovaties op het gebied van huisbeveiliging. Het maakt elke seconde die de dief in het pand doorbrengt nutteloos en het zorgt voor de veiligheid van de goederen van de eigenaar. Daarnaast vergroot het de kans dat de inbreker wordt aangehouden door de politie, omdat hij of zij zich in een onverwachte en onbekende omgeving bevindt zonder visie om zijn of haar ontsnapping uit te voeren.

Hoe werkt het?

Mistgeneratoren bestaan uit twee hoofdcomponenten, namelijk het alarm en de verstuiver. Het alarm, dat van welke aard dan kan ook zijn, zoals druksensoren of lasers, detecteert een anomalie in of in de omgeving van het te beveiligen object. Sommige rookgeneratoren kunnen hun eigen alarmsysteem hebben, terwijl andere kunnen worden aangesloten op elk alarm van een derde partij, zolang die software maar compatibel is. De verstuiver verdampt en condenseert water vermengd met een chemische verbinding die een snelle verspreiding en dikke mist mogelijk maakt die het zicht buiten de 30 centimeter blokkeert. Afgezien daarvan kan het overal worden geïnstalleerd, omdat het meestal wordt gevoed door een batterij.

Een van de grootste zorgen van de gemiddelde klant is de impact die de mist kan hebben op de kleding, het meubilair of de goederen binnen hun bedrijf of huis. Het product dat wordt gebruikt om de wolk te genereren, is echter niet schadelijk voor mensen, veilig en laat geen sporen achter als het eenmaal is verdreven.

De nieuw must

Niet alleen voor uw huis, maar als u een restaurant of een andere soort bedrijf bezit, is een mistgenerator misschien het meest effectieve systeem om elke vorm van diefstal in uw eigendom te voorkomen: het is de nieuw MUST van beiligingssystemen. In tegenstelling tot alle andere beschikbare alternatieven op de markt die alleen maar autoriteiten waarschuwen, zou dit nieuwe apparaat een einde kunnen maken aan die 10 minuten die ze nodig hebben om uw meest waardevolle bezittingen te stelen en uw dag van helder naar mistig te maken.

Author