Zoals ze zeggen: een ongeluk zit een klein hoekje. Verstopt, wil dat zeggen, je ziet ze niet aankomen. Maar sommigen van ons – ikzelf bijvoorbeeld – weten inmiddels dat dat kleine hoekje voor hen iets groter is. Soms kan het nog wel grappig zijn als je een paar keer hetzelfde probleem wéér hebt, of dat op een dag zoveel tegelijk misgaat dat je alleen maar kunt lachen omdat iemand bovenin de hemel je gewoon aan het pesten lijkt te zijn. Er komt altijd weer een nieuwe dag, maar je weet nooit wat die te bieden heeft. Een computer die crasht waardoor al je harde werk verdwenen is met geen manier om het terug te krijgen, het net mislopen van een goeie deal, of een regenbui op precies het moment dat jij naar buiten loopt: soms zijn het kleine dingen en soms grotere, maar je moet ermee leren omgaan. Dat doe je zo!

Wees voorzichtig, maar niet té

Mensen die van kleins af aan veel ongelukjes hebben gehad, ontwikkelen vaak kleine maniertjes om dit soort dingen te voorkomen of zichzelf veilig te stellen. Alles op je computer duizend keer opslaan tussendoor, nooit hakken dragen uit angst dat je je enkel weer verzwikt, of zelfs bijgelovige dingen zoals alleen op de witte zebra strepen gaan staan. Het heeft vaak vooral een placebo-effect, maar misschien is dat juist wel het enige mogelijke effect wat je op ongeluk kán hebben. Omdat het zo om toeval draait lijkt het onmogelijk om er iets aan te kunnen doen, maar als zoiets jouw zelfverzekerder maakt kan het ook zijn dat je daardoor écht minder onvoorzichtig of klunzig wordt.

Pas wel op dat je er niet mee doordraait, want soms is het ook gewoon leuk om spontaan te zijn en verrast te worden!

Hoe ga je ermee om als het toch gebeurt?

Toch is het niet altijd te voorkomen dat er iets gebeurt. Je schrikt van een geluid, laat iets vallen en breekt je voet. Of iemand op de weg maakt een foutje en jij was net op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Ik heb zelf een keer een botsing gehad met een bus toen ik overstak op Schiphol. Met en snelle google search naar ‘letselschade advocaat Amsterdam’ vond ik gelukkig een goede advocaat en hoefde ik niet zelf alle ziekenhuisrekeningen te betalen. Onthoud dus goed, onze laatste tip: wat er ook gebeurt, er is ook altijd wel weer goede een oplossing voor!

Author

Write A Comment