Nu het einde van het jaar nadert, is het bijna een verplichting geworden om je zorgverzekering te gaan vergelijken met die van andere aanbieders. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar welke zorg je het aankomende verwacht te zullen moeten krijgen. En dat is lastig want je kan natuurlijk niet in de toekomst kijken. Je helemaal overal vol voor verzekeren kan natuurlijk maar is meestal een kostbare bezigheid. Daarom vind ik verzekeringen altijd moeilijk om af te sluiten

Feiten

Zelf kijk ik de abonnementen die ik heb afgesloten een keer in de zo veel tijd goed na. Ik wil namelijk niet meer betalen als ik voor minder geld hetzelfde bij een andere aanbieder kan krijgen. Ook bedenk ik of ik veel gebruik heb gemaakt van het abonnement. Zo heb ik bijvoorbeeld laatst mijn papieren krant opgezegd omdat ik eigenlijk alles alleen nog online lees en de krant vaak ongelezen bij het oud papier belandde.

In tegenstelling tot verzekeringen weet je bij abonnementen altijd wat je krijgt voor je geld. Dat heb je immers via een contract afgesproken. Het is dan ook gemakkelijker om abonnementen te vergelijken dan verzekeringen (mijn mening) . Denk hierbij aan internet vergelijken. Bedenk bijvoorbeeld hoe snel je wilt dat het internet is. Heb je ook nog andere dingen nodig thuis (bijvoorbeeld tv) dan kan een pakket veel aantrekkelijker zijn. Omdat er veel aanbieders zijn, kun je het internet zelf als goede tool gebruiken om te kijken wat er het beste bij jouw situatie past. Door hier serieus naar te kijken, kun je veel geld besparen.

Ook kun je je telefoon abonnement eens goed onder de loep nemen. Blijf jij elke maand eigenlijk wel binnen je bundel? Als je namelijk veel buiten je bundel komt, worden de belminuten extra duur. Bij veel aanbieders kun je voor weinig geld het aantal minuten gemakkelijk ophogen. Kijk wat voor jou het beste werkt. Hetzelfde geldt voor het internet. Verbruik je meer internet dan je hebt binnen je abonnement? Dan zijn de kosten vaak hoog! Wellicht is het een idee om ook die bundel op te hogen? De echte slag kun je pas slaan als je een nieuw abonnement gaat afsluiten.

Overzicht

Ben je zelf het overzicht een beetje kwijt geraakt door alle aanbieders, kosten en bedragen? Maak dan een lijstje met kolommen per dienst. Zet daar vervolgens vinkjes in. Dan kun je vaak in een oogopslag zien wat voor jou het beste werkt.

Author

Write A Comment