Als motorliefhebber is het prachtig om met mooi weer een lang stuk te rijden op de motor. Echter, voordat je op pad kan gaan is het wel belangrijk dat je een aantal basis zaken regelt. Zo dient de motor veilig te zijn, maar uiteraard ook in de verzekering te staan. Motor rijden zonder een verzekering brengt grote risico's met zich mee. Vermijd deze risico's en zorg ervoor dat je een goede verzekering kiest. Een goede verzekering hoeft niet duur te zijn, wel vraagt het om tijd om tot de juiste verzekering te komen.

Een motorverzekering heb je in mum van tijd afgesloten

Een goedkope motorverzekering kun je op dezelfde dag nog afsluiten. Je dient enkele persoonlijke gegevens in te vullen en daarnaast te zorgen voor een automatisch gekoppeld betaalsysteem. Binnen 10 minuten kun je een goede verzekering afsluiten en zonder gedoe de weg op. Let er wel op dat je kijkt naar de voorwaarden van de verzekering. Elke verzekeraar hanteert namelijk andere voorwaarden en het is zonde als je hier pas achterkomt op het moment dat je de verzekering het hardst nodig hebt. 

Waar let je precies op bij het uitzoeken van een motorverzekering?

Een motorverzekering afsluiten is erg eenvoudig. Het vinden van de juiste motorverzekering is daarentegen lastig. Wanneer je een motorverzekering wilt afsluiten is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar het aanbod van één verzekeraar. Kijk ook naar het aanbod van anderen en zet de verschillende verzekeringen naast elkaar. Kijk zowel naar de prijs als naar de voor- en nadelen van de aanbieders. Al snel kom je er hierdoor achter dat er behoorlijke prijsverschillen zijn bij pakketten die nagenoeg hetzelfde zijn opgebouwd. 

Welke motorverzekeringen heb je?

Qua motorverzekeringen heb je ongeveer dezelfde mogelijkheden als bij de auto. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een WA verzekering maar ook voor een All-Risk verzekering. Zowel qua prijs als qua opties zit er een behoorlijk verschil tussen. Een All Risk verzekering is prettig om te hebben wanneer je regelmatig op de weg bent en de motor recent hebt gekocht. Zo weet je zeker dat je niet voor vervelende wendingen komt te staan. De kosten van een All Risk verzekering verschillen enorm per aanbieder. Verwacht hierbij niet dat een duurdere verzekeraar ook daadwerlijk gunstiger is. Meestal zijn populaire verzekeraars duurder zonder dat je hier meer voor terugkrijgt. Sterker nog, in veel gevallen zijn er lange wachtrijen aan de telefoon en is het lastig om met de juiste persoon in contact te komen. Kijk daarom eerst of er geen kleinere verzekeringsmaatschappij is waarmee je in zee kunt gaan. 

Author