Als je een eigen bedrijf hebt dan ben je continu bezig met het optimaliseren van het systeem. Er zijn diverse manieren om dit voor elkaar te krijgen. Welke methode je dient toe te passen hangt sterk af van de bedrijfsactiviteiten die je uitvoert. Een optie die tegenwoordig vaak wordt gebruikt, is het gebruiken van een pakketkluis.

 

Een pakketpunt worden als apotheek

Een apotheek helpt dagelijks een grote groep mensen aan medicatie. Bij de meeste apotheken kost het veel tijd om elke persoon te bedienen. Voor de mensen die een nieuw recept ophalen is het belangrijk dat ze een uitleg krijgen. Voor degenen die een herhaalrecept ophalen is dit niet nodig. Voor de klanten met een herhaalrecept kan het erg handig zijn om een pakketpunt te worden. Het grote voordeel hiervan is dat je deze klanten snel kunt helpen. Zo kunnen zij zelf de medicijnen uit een pakketkluis pakken. 

 

Een pakketkluis voor pakketjes worden

Een andere optie waarvoor je een pakketkluis kunt gebruiken is om een een pakketpunt te worden. Zo kun je klanten de optie bieden om een pakketje bij jou te laten verzorgen. Jij legt dit pakketje vervolgens in de pakketkluis en de klant haalt het pakketje hieruit. Een pakketpunt worden levert meerdere voordelen op. Zo krijg je allereerst betaald voor het aannemen van pakketjes. Een ander voordeel is dat je klanten naar je winkel lokt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je klantenbestand uit te breiden. 

 

Mensen vanuit huis laten werken

Tijdens de corona pandemie zijn er erg veel mensen thuis gaan werken. Veel bedrijven zien hier de voordelen van gaan zien. Zo vindt het personeel het prettig om niet op en neer te reizen en hoef je als werkgever minder ruimte tot je beschikking te hebben. Sommige bedrijven kiezen er daarom voor om ook na de corona pandemie veel medewerkers vanuit huis te laten werken. Mocht je er tijdens de corona pandemie achter zijn gekomen dat de productiviteit achteruit is gegaan, dan weet je dat je deze optie voortaan niet meer aan moet bieden aan je medewerkers. 

 

Werk uitbesteden

Een andere optie om meer uit je bedrijf te halen is door werk uit te besteden. Dit kan ervoor zorgen dat je team meer tijd overhoudt voor andere klussen. Vooral wanneer er veel andere veelbelovende projecten op de planning staan is het aan te raden om een gedeelte van het werk uit te besteden. Daarnaast is het altijd verstandig om gebruik te maken van een flexibele schil. Dit heeft je namelijk de mogelijkheid om snel te kunnen groeien. 

 

 

 

Author