Eens in de zoveel tijd wil je de deur open doen en het gevoel hebben dat je een nieuwe frisse ruimte in stapt. Maar hoe doe je dat als je al jaren in hetzelfde huis woont? Het is makkelijker dan je denkt! Met een klaar kleine aanpassingen kan de ruimte al een hele nieuwe sfeer uitstralen. Het enige wat je moet doen is een beetje dapper willen zijn, keuzes maken. De kussens op de bank vervangen gaat (helaas) niet echt het verschil maken, hier een paar tips die je hele huis weer laten leven!

Nieuwe kleuren in huis

Kleur maakt het verschil. Het is goed voor te stellen dat het lastig kan zijn om de juiste kleuren te kiezen, voor combinaties te gaan. En de vraag is altijd: hoe kun je die kleuren verwerken in je interieur? Inspiratie opdoen is de eerste stap. Ga eens praten met andere mensen, vrienden, hebben zij leuke ideeën? Ook het internet staat vol met inspiratie. Je kan een moodboard maken om de keuzes wat te vergemakkelijken. Houdt je van een lichte ruimte, dan zijn pastelkleuren misschien wat voor je. En als je wat meer contrast zoekt dan zijn donkere kleuren heel tof. Donkerrood of groen, kunnen de ruimte totaal anders laten zien.

Groen zorgt voor meer

Een kleine verandering met een groot effect zijn hippe kamerplanten. Het is niet iets waar je eerst instantie aan zult denken maar de kamer gaat een stuk meer leven wanneer er meerdere planten in staan. Je kunt kiezen voor een soort jungle-effect, maar ook een paar grote en statische planten kunnen heel mooi staan. Kijk wel even naar het licht in de kamer en naar wat de plant nodig heeft om goed te groeien maar wanneer je dat gedaan hebt, ben je ready to go. Dit is een manier om niet heel veel aan je interieur zelf toe te voegen! Je kunt de planten overal kwijt. Een slaapkamer plant doet het altijd goed, zelfs in de badkamer kun je ze neerzetten!

Eigen stijl toepassen

Maar het allerbelangrijkst: wat vind jij mooi? Je kunt wel een interieur gaan samenstellen aan de hand van plaatjes maar dat het mooi staat hoeft nog niet te betekenen dat het ook bij jou past. Dus wanneer je gaat beginnen, doe je onderzoek. Er zijn zoveel verschillende stijlen, strak, modern, oosters, noem maar op. Maar als je een stijl je eigen kan maken, dan kan niemand daar tegenop!

Author