Gedurende de maand oktober wordt er elk jaar weer een festival gevierd in ons buurland Duitsland. De eerste zaterdag na 15 september begint er een festival in München dat doorgaat tot in de eerste week van oktober. Het festival staat bekend als het Oktoberfest en trekt elk jaar weer mensen aan vanaf over de hele wereld. Het Oktoberfest dat plaatsvindt in München is het grootste bierfestival in de wereld en ook voor veel Nederlanders iets wat ze niet willen missen.

 

Het meemaken van het Oktoberfest in München

Nederland is één van de landen waar er het meeste bier wordt gedronken per persoon over de gehele wereld. Dat er elk jaar weer een hoop Nederlandse mensen zijn die naar het oktoberfest gaan is dan ook geen grote verrassing. Zeker niet als je beseft dat het voor de meeste inwoners van Nederland maar enkele uren reizen is. Als groot liefhebber van bier is dit het zeker waard om een keer langs te gaan als het Oktoberfest aan de gang is. Elk jaar weer komen er meer dan 7 miljoen mensen op af en het is dan ook belangrijk dat je van tevoren een hotel boekt, zeker als je in het weekend wil gaan. Gedurende het weekend zijn er elke dag weer rond de 500.000 mensen te vinden in München die voor het Oktoberfest komen. Vergeet zeker niet om een leuke outfit mee te nemen zodat je goed past tussen alle bierliefhebbers.

 

Het vieren van het Oktoberfest vanuit eigen huis

Bij het Oktoberfest draait het eigenlijk allemaal om het bier. Het is het grootste bierfestival ter wereld en er mag dan ook zeker geen lekker bier ontbreken. Er wordt in München gedurende dit festival rond de 8 à 9 miljoen bier geproduceerd en gedronken. Dit bier wordt door ondergrondse leidingen aangevoerd om het tempo van de bierliefhebbers bij te kunnen houden. Er zijn in Duitsland strenge regels als het gaat om het produceren van bier. Er mogen per biertje maximaal drie ingrediënten worden gebruikt om het bier zo zuiver mogelijk te houden. Bovendien mogen er maar 6 verschillende bieren worden geschonken tijdens het Oktoberfest. Je kunt tegenwoordig deze soorten bier ook op het internet bestellen en bij jou thuis laten bezorgen. Op deze manier kun jij lekker genieten van je marzen bier zonder dat je er een weekendje voor naar München hoeft te reizen.

Author