Een backpack is essentieel om te hebben voor als je op reis gaat en daarom is het dus ook erg belangrijk om te investeren in de juiste backpack. De prijs van een goede, kwalitatieve backpack is zeker niet goedkoop (tussen de €100,- en €250,-), maar je hebt er uiteindelijk veel meer plezier van dan van een goedkope backpack; die zal een stuk minder comfortabel zijn om te dragen en gaat uiteindelijk sneller stuk. Bij het kopen van een backpack is het belangrijk om te weten waar je op moet letten zodat je een backpack koopt die goed bij jou past.  

Pasvorm

Een backpack kopen met een goede pasvorm is belangrijk zodat de backpack comfortabel zal zijn om te dragen en stabiel op de rug zal zitten. Welke pasvorm het beste is, verschilt per persoon; er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen mannen- en vrouwenmodellen. Bij de vrouwenmodellen lopen de schouderbanden anders waardoor de backpack beter zit. Om te weten of een backpack een goede pasvorm heeft en comfortabel is om te dragen, is het handig om hem in de winkel te passen.

Grootte en inhoud

De backpack grootte die je moet kiezen is afhankelijk van je bouw en de soort reis die je gaat maken. Als je bijvoorbeeld naar een warm gebied gaat, heb je niet zo’n grote backpack nodig omdat zomerkleren natuurlijk minder ruimte in beslag nemen dan winterkleren. Een backpack van 40 tot 60 liter zou in dat geval een goede optie zijn; dit formaat is groot genoeg om al je spullen in kwijt te kunnen en tegelijkertijd klein en licht waardoor hij gemakkelijk is om te dragen. Een normaal formaat zou 60 tot 80 liter zijn; hier kan je meer spullen in kwijt en deze is dus geschikter voor langere reizen of reizen naar koudere gebieden. Ten slotte heb je ook backpacks van 80 tot 100 liter, een groot formaat dat geschikt is voor bijvoorbeeld kampeertochten of lange reizen naar koude gebieden.

Gewicht

Het is van belang dat de backpack niet te zwaar is; je draagt hem ten slotte de hele dag op je rug en hoe lichter de backpack is, hoe comfortabeler hij zal zijn om te dragen. Daarnaast stellen luchtvaartmaatschappijen vaak een limiet aan het gewicht dat je bagage mag hebben. Kies daarom voor een backpack die licht is zodat je rugklachten en problemen bij het vliegen kan voorkomen.

Accessoires

Er zijn een aantal accessoires die misschien goed zijn om te hebben als aanvulling op de backpack. Als je backpack bijvoorbeeld niet waterdicht is, is een regenhoes handig om bij je te hebben zodat je spullen altijd droog blijven. Indien je van plan bent met het vliegtuig te gaan reizen, is het verstandig om in het bezit te zijn van een zogenaamde flight container; dit is een zak waar je de backpack in doet om hem te beschermen tegen eventuele schade.

Author

Write A Comment