Tegenwoordig zijn er ontzettend veel artsen, doctoren en therapeuten die elk hun eigen specialiteiten hebben. Zij werken elke dag om ons te helpen leven op een gezonde manier zonder al te veel last te hebben van onze pijnen en kwaaltjes. Doordat er momenteel zoveel onderzoeken gedaan worden op medisch vlak, zijn er ook een tal van specialisten ontstaan die elk hun eigen gebied hebben waar zij zich op kunnen focussen. Voor de leek die iets minder medische kennis heeft, kan het daardoor soms wat lastig worden om al deze medische termen uit elkaar te houden. Ook de normale mens moet natuurlijk weten waarop en naar wie zij moeten zoeken met bepaalde klachten. Daarom is het handig om de basisverschillen tussen specialisten en hun daarbij behorende functies te kunnen onderscheiden. Twee van deze soorten specialisaties die redelijk dicht bij elkaar kunnen liggen, maar tegelijkertijd toch een hoeveelheid verschillen hebben, zijn de fysiotherapeut en de chiropractor. 

 

De fysiotherapeut

De fysiotherapeut is gefocust op fysiotherapie. Dit betekent dat het zich focust op de behandelingen die met bewegingen van het menselijk lichaam gepaard gaan. Sommige mensen kunnen bij bepaalde bewegingen van het lichaam pijn voelen, omdat er iets niet helemaal goed zit in de spier, pees of het gewricht. Het is vervolgens aan de fysiotherapeut om met een gepaste behandeling te komen die ervoor zal zorgen dat deze pijn zal verminderen en uiteindelijk het liefst zal verdwijnen. De pijn kan ontstaan door meerdere oorzaken, zoals een sportblessure, acute pijn of chronische klachten. Vervolgens is het aan de fysiotherapeut om de oorzaak te lokaliseren en hiervoor een behandelplan te maken. Met behulp van bewegingen en oefeningen op maat, zal de fysiotherapeut er vervolgens voor zorgen dat jouw pijn vermindert en uiteindelijk zal verdwijnen. In de meeste steden in ons land zijn fysiotherapeuten te vinden, zoals fysiotherapie Hilversum. Heb jij dus last van klachten, blijf er niet langer mee lopen!

 

De chiropractor

Ook de chiropractor is door het hele land te vinden, zoals chiropractie Hilversum. De chiropractor heeft dezelfde werkwijze als de fysiotherapeut, alleen is de uiteindelijke behandeling net even anders. Een chiropractor focust zich vaak meer op beenderen en het zenuwstelsel, waarbij het probleem eerst gemobiliseerd moet worden om te zorgen voor betere bewegingsvrijheid. Vervolgens zal de oplossing gestabiliseerd moeten worden door spiergroepen en bewegingen op de juiste manier te trainen met gepersonaliseerde oefeningen. Het resultaat hiervan is dat uw lichaam weer zal gaan functioneren zoals dat zou moeten. De chiropractor houdt zich dus niet alleen maar bezig met het bekende kraken, het doet veel meer dan dat!

Author