Ga je nieuwe raamdecoratie uitzoeken en overweeg je om te kiezen voor plisségordijnen? Dat is een goede keuze, want er zitten erg veel voordelen aan deze veelzijdige raamdecoratie. Moet je je partner echter nog overtuigen dat plisségordijnen de juiste keus voor jullie huis zijn? Dit blog helpt je op weg, want hier lees je de vijf beste redenen om te kiezen voor plisségordijnen (op maat)! 

Zelf lichtinval bepalen

Met plisségordijnen bepaal je volledig zelf wanneer je hoeveel licht in welke kamer naar binnen wil laten schijnen. Doordat je de plissé gordijnen als ze geplaatst zijn kunt bedienen met het top down and bottom up systeem, kun je zelf kiezen op welke manier je hoeveel licht door het raam naar binnen wil laten komen. Zo kun je de sfeer in iedere ruimte in no time een stuk gezelliger maken! 

Past bij alle interieurstijlen

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kun je dit type raamdecoratie volledig passend maken bij het interieur van iedere ruimte. Of je nu een strakke, modern ingerichte woning hebt of juist een meer landelijke inrichting, plissé gordijnen passen er altijd mooi bij! Kijk bijvoorbeeld eens bij een partij als Marasol, waar je een breed scala aan plisségordijnen in uiteenlopende kleuren, materialen en uitvoeringen kunt vinden. 

Isolatie

Kies je voor plissé gordijnen? Dan kies je voor raamdecoratie met een hoge isolatiewaarde. Zeker wanneer je kiest voor dubbele plisségordijnen is dit het geval. De gordijnen bestaan namelijk uit een honingraatstructuur die de lucht vasthoudt, waardoor deze niet door de woning stroomt en juist bij de ramen blijft. Dit zorgt ervoor dat je woning in de zomer lekker koel en ‘s winters lekker warm blijft. Zo kun je simpelweg door te kiezen voor de juiste raamdecoratie, ook nog eens besparen op je energierekening! 

Gemakkelijke bediening

Plisségordijnen zijn gemakkelijk te bedienen met een koord of elektrisch systeem. Je kunt de gordijnen vervolgens zowel top down als bottom up bewegen en zo bepalen op welke manier je het licht in de kamer wil laten vallen. 

Op maat laten maken 

Plisségordijnen zijn prachtige soorten raamdecoratie die een ware toevoeging zijn voor ieder interieur. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de raamdecoratie goed past bij de ramen. Gelukkig zijn plisségordijnen gemakkelijk op maat te laten maken bij de meeste aanbieders. Zo weet je zeker dat de door jou gekozen raamdecoratie een passende finishing touch geeft aan jouw interieur. 

Author