De laatste tijd heb je vast het woord Bitcoin vaak voorbij horen komen. Je weet dat sommige mensen er erg veel geld mee hebben verdiend en dat het iets is wat online gebeurd. Dan heb je naast Bitcoins ook nog termen als een Bitcoin wallet. Waarvan je misschien al helemaal niet weet wat dat betekent. Hier lees je precies wat deze munt is en wat een Bitcoin wallet is en wat je er mee kan.

Wat is een Bitcoin?

Een Bitcoin is eigenlijk een online betalingsmiddel. Je koopt van euro’s, dollars of andere munteenheden een Bitcoin. Met deze coin kun je dan weer andere dingen kopen op het internet. Een crypto currency is echt iets wat zich digitaal bevindt. Je krijgt dus bij het kopen van Bitcoins geen tastbaar geld. Waarschijnlijk heb je wel eens van het woord "beleggen" gehoord, de basis hiervan is dat je geld investeert in iets, waarvan je hoopt dat dit meer geld oplevert wanneer je het verkoopt. In de loop van de tijd is de waarde van Bitcoins gestegen. De mensen die toen een deze crypto currency hebben gekocht voor weinig geld, konden deze voor veel geld verkopen.

De waarde van Bitcoin

De verwachtingen zijn dat de waarde steeds hoger wordt. Wanneer je hier dus in investeert, kun je op deze manier dus veel geld verdienen. Naast het investeren, kun je ook sommige dingen betalen met Bitcoin. Sommige webshops accepteren Bitcoin als betalingsmiddel. Ook hiervan wordt verwacht dat steeds meer winkels Bitcoin accepteren. Wanneer je dan voor weinig geld Bitcoins hebt gekocht en de waarde hiervan stijgt, kun je dus voor weinig Bitcoins, dure producten kopen.

Bitcoin wallet

Geld dat tastbaar is, berg je netjes op zodat het niet gestolen wordt en zodat je het altijd kan vinden. Ook digitaal geld heb je op de bank staan. Ergens moet namelijk worden vastgelegd hoeveel geld je hebt en dat het ook daadwerkelijk van jou is. Hetzelfde werkt dit met Bitcoin. Bitcoin moet je bewaren op een soort bank, dat de Bitcoin wallet wordt genoemd. Dit is een programma wat je kan downloaden, die jouw coins bijhoudt en bewaard. Je hebt veel verschillende soorten Bitcoin wallets, met verschillende eigenschappen. Zo heb je ook bijvoorbeeld een beveiligde Bitcoin wallet, die je geld bewaart tegen bijvoorbeeld hackers. Eén ding wat zeker is, is dat je in ieder geval een Bitcoin wallet nodig hebt als je erin wilt gaan investeren.

Author