Heel vaak denken mensen dat wanneer je in de bouw werkt, dat je vaak alleen maar bot te werk kan gaan en dat je alleen maar verstand hebt van dingen in elkaar zetten. Maar het is natuurlijk veel meer. Want je moet van meer aspecten verstand hebben dan hoe je een spijker in hout krijgt bijvoorbeeld. 

 

De machines waar je mee werkt

Vaak komt er in de bouw, en ook in de sloop, machines te pas waar je u tegen zegt. Ze zijn groot en het is zwaar geschud. En dan moet je wel weten hoe je daar mee om moet gaan. Denk bijvoorbeeld aan een Bobcat, je moet er wel een beetje verstand van hebben. Want wanneer heb je welke Bobcat onderdelen nodig wanneer het aan vervanging toe is of als er iets aan de hand mee is. Zo heb je ook veel verschillende Bobcat rijwerk onderdelen. Je moet wel weten waar je mee te maken hebt natuurlijk.

 

Zo heb je dat natuurlijk ook met de zagen waar mee je werkt. Want je moet wel geconcentreerd te werk gaan. Je wilt geen snee of een ongeluk meemaken waarbij je misschien wel vingers kwijt raakt. Dit klinkt misschien wel heel heftig, maar het zal niet de eerste keer zijn dat het gebeurt namelijk. 

 

Ook heb je verstand nodig van het aspect hoe je iets stevigs in elkaar zet. Want een huis dat zomaar instort of niet stevig is, ja dat zou wel een beetje erg slordig zijn natuurlijk. Dat wil je natuurlijk ook niet op je naam hebben. Ook ben je zo fysiek bezig dat je ook met nog meer veiligheid rekening moet houden. Want werk je wel in de juiste houding, til je wel goed. Vaak wil je met grote stappen thuis zijn met het werk en zoveel mogelijk tegelijk dragen. Maar soms is dat gewoon niet handig en niet haalbaar. Dus dan moet je het anders aanpakken. En daar verzin je dan ook snel handige trucjes voor. Want wie het op dat moment even niet kan tillen, allemaal tegelijk, moet slim zijn. Dus je wordt heel handig in het bedenken van oplossingen. Wat je in de bouw natuurlijk ook nodig hebt. Want als er een probleem ontstaat moet je die wel kunnen oplossen. Er alleen naar kijken zal het niet verhelpen natuurlijk.Dus ook daar moet je rekening mee houden. 

 

Dus als mensen zeggen dat in de bouw werken makkelijk is, die zullen vast nog wel nog een keertje nadenken.

Author