Wanneer je gaat verhuizen is een van de meest belangrijke dingen de plek waar je komt te wonen. Niet alleen letterlijk het huis zelf maar ook de omgeving namelijk de wijk waarin het huis staat. Je kan in een heel mooi huis wonen maar een onveilige buurt of een vervelende woonwijk zorgt er meestal voor dat mensen het huis niet kiezen. Soms is de woonwijk één van de meest laatste eisen waar mensen naar kijken en daarom komen ze er vaak ook pas op het laatste moment achter hoe belangrijk het is. Je hebt allerlei verschillende buurten. Je kan een voorkeur hebben voor een meer oudere buurt maar je interesse kan ook meer liggen bij een nieuwe woonwijk. Vaak ligt dit aan je werk, de gezinssamenstelling en je interesses. Maar hoe kom je erachter wat je precies wilt en waar je op moet letten?

Lange termijn

Het is verleidelijk om tijdens het zoeken naar een woning vooral rekening te houden met wat je nu mooi vindt of wat je nu zou willen. Echter is het belangrijk dat je ook bezig bent met hoe de toekomst eruit komt te zien. Natuurlijk ligt dit ook aan de situatie waarin je je bevindt. Wanneer je als stel op zoek gaat naar een tijdelijke woning is een woonwijk minder belangrijk dan wanneer je met de kinderen wilt verhuizen naar een nieuwe plek. Over het gemeen is het slim om na te denken over hoeveel geld er in het laatje komt en wat de mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een laadzuil of laadoplossingen. In oudere woonwijken zul je deze minder snel zien maar als je een elektrische auto hebt of denkt in de toekomst te gaan  kopen is het praktisch handig om daarbij in de buurt te gaan wonen.

Praat met mensen in de wijk

Tijdens het zoeken naar een woning en het vinden van een potentiële koop is het soms ook lastig om de sfeer in de wijk te voelen. De sfeer in de buurt is vaak wel bepalend voor je woongenot. Dit lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet omdat je de buurtbewoners waarschijnlijk nog niet zo goed kent. Daarom is het een aanrader om gewoon eens de straten rond te lopen en te ontdekken wie er allemaal in de wijk woont. Een praatje maken met de mensen in de buurt kan je een heel goed beeld geven van hoe het is om op deze plek te wonen en bovendien dit is het ook nog eens leuk om nieuwe contacten op te doen op die manier.

Author