Bij het woord ‘schoonmaakbedrijf’ denken mensen vast vaak aan een oudere vrouw met een emmertje sop en een sponsje, die stoffend een school of kantoor rondgaat, zoals het in vele sitcoms wordt weergegeven. Wat vaak niet duidelijk is, is dat een schoonmaakbedrijf vaak veel meer doet dan alleen een beetje stoffen en zeker op vele plekken meer te werk kan gaan. Een schoonmaakbedrijf kan ingezet worden bij het schoonmaken van onder andere kantoren en scholen, maar ook bij werkplaatsen, hotels en ziekenhuizen. Daarnaast worden niet alleen de oppervlakten van bureaus gestoft, maar een stuk meer dan dat. Een paar schoonmaakopties zullen in deze blog besproken worden.

Opleveringsschoonmaak

Perfect bij verhuizingen is een goede opleveringsschoonmaak. Een opleveringsschoonmaak is een grondige schoonmaak, meestal gedaan na de bouwschoonmaak. Een bouwschoonmaak is waar het grootste deel van het grof vuil en cementresten worden opgeruimd. Na een opleveringschoonmaak is een kamer schoon genoeg om het meubilair er weer in te plaatsen. Het is erg fris om te doen, en zal helpen om een pand te verkopen of verhuren.

Vloeronderhoud

Veel schoonmakenbedrijven zijn bezig met vloeronderhoud. Het is belangrijk om een vloer goed te onderhouden om de levensduur te verlengen en slijtage te voorkomen. Natuurlijk zorgt een goed onderhouden vloer ook nog voor een professionele uitstraling en een algemene betere look dan een versleten vloer. Het kan vrij moeilijk zijn om een vloer goed bij te houden, zeker als er dagelijks veel mensen overlopen. De juiste technieken en middelen zijn zeker van belang en niet iedereen zal hiervan in bezit zijn. Een professioneel bedrijf heeft deze gelukkig wel.

 

Wand- en plafondreiniging

Bij wand- en plafondreiniging geldt hetzelfde als bij het vloeronderhoud. Niet elke muur zal dezelfde behandeling nodig hebben en nette muren en plafonds zorgen voor een positieve indruk. Muren zijn erg vatbaar voor allerlei aanslagen, zoals dat van kalk, vet of zelfs schimmel. Dit is niet fijn om te hebben en kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid als er dagelijks langs of onder wordt gelopen.

Toetsenbordreiniging

Zeker op kantoren en scholen worden toetsenborden dagelijks gebruikt, maar eigenlijk nooit schoongemaakt. Als het door verschillende mensen wordt gebruikt door de dag heen, kunnen er snel bacteriën op komen te zitten. Dat is natuurlijk erg onhygiënisch en niet fijn om te hebben. Er wordt niet altijd aan gedacht, maar het is wel belangrijk voor de algemene hygiëne. Ook dit is iets waar een schoonmaakbedrijf op kan letten.

Jaloezieënreiniging

Het laatste waar ik over zal schrijven, maar zeker niet het laatste wat schoonmaakbedrijven doen, is jaloezieënreiniging. We herkennen het allemaal wel, wanneer we de jaloezieën laten zakken, komt er allemaal stof vanaf. Het is geen fijn gevoel wanneer dat gebeurt. Hier kan een schoonmaakbedrijf wat mee. Het afstoffen en schoonmaken van de jaloezieën is goed voor de gezondheid en het welzijn van de mensen eronder.

Schoonmaakbedrijven werken aan nog veel meer dingen dan wat er nu uitgeschreven staat. Van kleine tot grote klusjes, het kan allemaal gedaan worden door een schoonmaakbedrijf.

Author