Ben jij een cafe of restaurant eigenaar, en ben jij één van de gedupeerden van de corona crisis? Dit is natuurlijk heel vervelend, maar elk voordeel heeft z’n nadeel. Zo heb jij nu eindelijk de tijd om je tent eens even flink aan te pakken. Hiermee stoom je jouw kroeg klaar voor de tijd dat alles weer open gaat. Dus: aan de slag maar!

Schoonmaken, schoonmaken en nog eens schoonmaken!

Een grote schoonmaak kan natuurlijk nooit kwaad, maar zeker in oude kroegen is het hard nodig om de boel eens in de zoveel tijd even flink aan te pakken. Stroop je mouwen op en aan de slag ermee! Je kunt het beste het schoonmaakwerk opdelen in verschillende categorieën, zoals de bar, de keuken, het magazijn, de ramen, de toiletten, de opslagruimte, het kantoor, de keuken, al het glaswerk en ga zo maar door. Focus je per dag op één van deze aspecten en binnen no-time is alles blinkend schoon!

Upgrade je beveiliging

Ook is het nu de juiste tijd om je beveiliging eens te heroverwegen. Kies er bijvoorbeeld voor om een bewakingscamera te installeren, of ga voor een hele beveiligingsset bij bijvoorbeeld IPcam-shop. Een specialist op dit gebied kan je goed adviseren waar jouw kroeg zwakke plekken heeft, en hoe je dit aanpakt. Heb je bijvoorbeeld een noodknop in de buurt van de kassa, mocht er een keer een overvaller binnen komen? Dit zijn goede dingen om te overwegen in een periode als dit.

Het interieur opknappen

Hoe is het gesteld met het interieur van je kroeg? Misschien dat je na het schoonmaken er achter komt dat deze ook wel een opknapbeurtje kan gebruiken. Zijn de toiletten nog fris, of is er hier nog wel wat ruimte voor verbetering? Datzelfde geldt voor de muren, hoe is het gesteld met de kleur hiervan? Misschien toe aan een likje verf! Dit zijn allemaal zaken die je kunt aanpakken tijdens de corona periode, zodat je helemaal klaar bent voor de heropening!

Tafels en stoelen

Tenslotte is het ook goed om de meubels in je zaak even een opknapbeurtje te geven. Zorg ervoor dat alle tafels en stoelen (ook die van het terras) opnieuw vastgeschroefd worden, zodat deze niet wiebelig zijn. Ook is het goed om alles te schuren en opnieuw te lakken. Dit is dan even een flinke klus, maar het resultaat is oogverblindend!

Zo zie je maar, er valt altijd wat te verbeteren aan jouw zaak!

Author