Wacht? Echt? Het is net april, moet je dan nu al gaan nadenken over Sinterklaas? Jazeker! Het lijkt nog wat vroeg, maar voor je het weet is het weer zo ver. En tegen die tijd heb je echt geen zin om naar de winkel te gaan voor een last-minute shoppingtrip voor chocoladeletters en ander snoepgoed. Chocoladeletters kopen voor je personeel, collega's en relaties is een langlopende traditie in Nederland. Dit jaar kon het nog wel eens extra belangrijk zijn om iedereen eens extra in het zonnetje te zetten. We hebben immers allemaal nogal wat voor onze kiezen gehad, en daar zat maar weinig chocolade bij! De corona-crisis hakt er bij iedereen flink in, of je nu werkgever bent of werknemer. Een cadeautje op zijn tijd is wel zo gewenst, zeker nu!

Chocoladeletters kopen als waardering voor de inzet

Je medewerkers hebben zich, net als jij, tijdens de hele crisis waarschijnlijk het vuur uit de sloffen gewerkt om het bedrijf toch draaiende te houden. Iedereen werkt vanuit huis om de social distance zo goed mogelijk aan te pakken. En natuurlijk om te voorkomen dat de corona nog meer slachtoffers maakt. Maar social distance betekent dus ook geen praatje bij de koffieautomaat, niet even het weekend of sportwedstrijden doorspreken. Veel mensen zullen daar moeite mee hebben. Door aan het eind van het jaar wat cadeaus uit te delen zorg je voor een extra stukje waardering voor je medewerkers.

Chocoladeletters zijn een logische keuze

Er zijn namelijk maar weinig mensen die niet van chocolade houden. Je doet de meeste mensen er echt een plezier mee. Kies je chocoladeletters met de letter van je bedrijfsnaam? Of maak je de presentjes extra persoonlijk door er de beginletters van de werknemer in kwestie voor te gebruiken? Je kunt er een mooi gedicht bij laten schrijven en natuurlijk pepernoten kopen als opvulling van het pakketje. Pepernoten doen het ook altijd goed op de balie of in de snoeppot bij de koffieautomaat.

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet…

Want vergis je niet: we zitten nog tot minimaal 28 april thuis. Als daarna alles weer gaat zoals het voorheen ging, dan beginnen redelijk kort daarna de eerste werknemers al aan hun zomervakanties! Als alle zomervakanties achter de rug zijn, zit je ongeveer in september. Nou, dan staat december al bijna voor de deur. Door nu deze zaken al te regelen, kun je weer gewoon aan het werk op het moment dat dat weer kan en mag.

Author

Write A Comment