In Nederland is het gebruikelijk om op een jonge leeftijd al een rijbewijs te halen. Zo starten erg veel mensen op hun 17e al met rijles. Wanneer je van plan bent om je rijbewijs te halen maar nog geen geschikte rijschool hebt gevonden, dan is dit artikel geschikt voor jou! 

Hoe vind je een goede rijschool

Wanneer je op zoek bent naar een rijschool Gorinchem is het slim om vooraf via het CBR te kijken naar welke rijscholen daar actief zijn. Op de site van het CBR kun je ook zien wat de slagingspercentages zijn van de verschillende rijscholen. Kies enkele rijscholen met een hoog slagingspercentage en bel de bedrijven. Probeer er telefonisch achter te komen met welke rijschool je wel en met welke je geen klik hebt.

Als je een aantal rijscholen hebt gevonden waarmee je denkt dat je wel een klik hebt, kun je ervoor kiezen om in het echt kennis te maken. Bespreek hoe de rijlessen eruit komen te zien en hoe lang het ongeveer zal duren voordat jij je rijbewijs haalt. Probeer aan de hand van deze gegevens een keuze te maken die voor jou het meest gunstig is. Daarnaast is het erg belangrijk om er rekening mee te houden dat je 30 a 40 uur naast deze persoon in de auto komt te zitten. Als de persoon enigzins gezellig overkomt, dan is dat voor de meesten een groot pluspunt.

Vergeet je theorie niet!

Naast het volgen van rijles is het ook erg belangrijk dat je op tijd begint met leren voor je theorie. Als je jouw theorie-examen namelijk niet haalt, kan het gehele proces vertraging oplopen. Om er zekerd van te zijn dat je slaagt voor je autotheorie kun je ervoor kiezen om theorieles te volgen. Hierbij wordt de autotheorie uitgelegd en krijg je goede tips voor het examen. De kans op slagen is bij het volgen van een goede theorieles aanzienlijk hoger.

Plan op tijd je lessen in

Een andere tip die wij jou kunnen geven omtrent autorijlessen, is dat je op tijd je lessen moet inplannen. Plan na elke rijles direct de volgende rijles in met de rijinstructeur. Zo weet je zeker dat je niet of nauwelijks vertraging oploopt. Daarnaast is dit voor de rijinstructeur ook stukken prettiger werken. Mocht je erg krap qua tijd zitten, dan kun je er ook voor kiezen om je op te laten halen bij je werk en je thuis af te laten zetten. De tijd van de rijles kan je in sommige gevallen al grotendeels besparen door niet met het openbaar vervoer of met de fiets terug te hoeven reizen.

Author