Het hebben van schoon en zuiver water is noodzakelijk. Zeker voor de mens, aangezien we gemiddeld 2 liter water per dag drinken. Hiervoor zijn de waterontharders en waterfilters noodzakelijk. Waterontharders zijn een geweldige manier om uw huis comfortabeler te maken. Ze werken door de mineralen in het water te verwijderen die hardheid veroorzaken. Hierdoor voelt het water zachter aan en worden ook de mineralen verwijderd die zeep minder effectief maken. De waterfilters houden het water schoon en drinkbaar.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat de harde mineralen uit je water haalt. Deze harde mineralen worden kalkaanslag genoemd. Kalkaanslag is niet goed voor je sanitair, omdat het aan de leidingen blijft kleven en ervoor zorgt dat ze verstopt raken of corroderen. Een waterontharder is meestal gemaakt van twee tanks, een voor de opslag van zout en een voor de opslag van water. De zouttank is gevuld met zoutkorrels, dit zijn kleine korrels natriumchloride (keukenzout). Als je de kraan in je gootsteen opendraait, stroomt het water door leidingen naar de tanks van de ontharder.

Wat zijn de voordelen van waterontharders?

Een gebruiken van een waterontharder heeft meerdere voordelen. Het helpt het sanitair van je huis te beschermen. Hard water kan kalkaanslag in leidingen veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen en andere problemen. Ook helpt een waterontharder met je huid en haar te beschermen. Hard water bevat mineralen die slecht zijn voor je huid en haar, dus zachter water is beter voor je huid en haar. Daarnaast maakt het je vaat schoner. Hard water laat vlekken achter op borden, maar zacht water niet, waardoor het makkelijker schoon te maken is. Het laatste voordeel is dat de was zachter aanvoelen. Harder water kan het wasgoed stugger maken, maar zacht water maakt het zachter en comfortabeler om te dragen.

Wat is een waterfilter?

Een waterfilter is een apparaat dat verontreinigingen uit water verwijdert. Schoon water is ontzettend belangrijk voor de mens. Het verwijderen van ongewenste stoffen uit water wordt meestal gedaan om het drinkbaar te maken, maar soms is het doel de smaak te verbeteren of een eventuele onaangename geur te verwijderen. Er zijn veel verschillende soorten filters die worden gebruikt voor verschillende doeleinden en om verschillende soorten verontreinigingen te verwijderen.

Voordelen van een waterfilter

Een waterfilter heeft verschillende voordelen. Het kan namelijk chloor, lood, kwik en andere zware metalen verwijderen. Ook vermindert of elimineert het slechte geuren en smaken. Daarnaast biedt een waterfilter beter smakende koffie, thee, ijsblokjes en voedsel gekookt met water. De laatste een niet het minste voordeel vermindert een waterfilter kalkaanslag op kranen, douchekoppen en douchedeuren. Al deze voordelen bij elkaar zorgen er dus voor dat het heel gunstig voor je gezondheid is om een waterfilter aan te schaffen.

Author