Het onderhouden en repareren van de voegen van je woning is belangrijk omdat je zo de gevel gezond en schoon houd. Het kan best lastig zijn om dit te doen als je er geen verstand van hebt. Hier kan je meer informatie lezen over het onderhouden en repareren van voegen. 

 

Hoe repareer je de voegen van je woning?

Het is belangrijk dat je regelmatig de voegen van je woning controleert. Wanneer er voegen verdwenen gebroken zijn dan moeten deze vervangen of gerepareerd worden. Als je dit niet doet dan is de kans groot dat er een of meerdere bakstenen los komen te zitten en daardoor kunnen grote scheuren in je gevel ontstaan. Het gevolg hiervan is dat je al snel duizenden euro’s kwijt bent om je gehele gevel te renoveren en de waarde van je woning ook flink kan zakken. Eenvoudige reparaties zoals enkele voegen opnieuw aanbrengen kan je prima zelf doen. Verschillende bouwmarkten en webwinkels verkopen hier namelijk middelen voor. Vaak is dit een vloeibaar middel dat je gemakkelijk met een plamuurmes kan aanbrengen. Wil jij je voegen repareren maar heb je daar geen tijd voor of wil je het liever niet zelf doen? Dan kan je een bedrijf inschakelen dat daar gespecialiseerd in is. Zo weet je namelijk zeker dat de voegen op de juiste manier gerepareerd word en voorkom je ook grotere schades zoals scheuren in de gevel. 

 

Hoe onderhoud je de gevel van je woning?

Naast het repareren en onderhouden van voegen, is het ook belangrijk dat je complete gevel wordt onderhouden. Omdat een gevel natuurlijk aan de buitenkant van je woning zit, is het wel logisch dat ze snel erg vuil worden. Regenwater veroorzaakt namelijk lelijke vlekken en brengt ook alg met zich mee. Hierdoor kunnen de stenen van je gevel gaan rotten en dat moet je zien te voorkomen. Het onderhouden van je gevel kan je regelmatig zelf doen door de gevel schoon te maken met een hogedrukreiniger. Ook is het verstandig om na het reinigen van je gevel, impregneren gevel toe te passen. Wanneer jij je gevel impregneert dan breng je als het ware een beschermingslaag aan. Zo kunnen en amper vlekken ontstaan en hebben schimmels geen kans om te groeien. Ook alg krijgt hierdoor geen kans om te groeien. Als je geen tijd hebt voor hebt voor het onderhouden van je gevel, dan kan je dit het beste laten doen door een reinigingsbedrijf. 

 

Author