Als we aan het werk zijn zitten we vaak uren achter elkaar. Helaas is de mens niet gemaakt om de meerderheid van de dag te zitten. Daarom gaat veel zitten vaak gepaard met nek- en rugklachten en heeft het een negatieve invloed op ons postuur. Eigenlijk zou ieder mens om het half uur even moeten gaan staan om het lichaam te resetten. Helaas doen veel medewerkers dit niet door hoge werkdruk. Om mensen te motiveren om niet de hele dag te zitten en klachten te voorkomen, is het een goed idee om zit-sta bureaus in het kantoor te plaatsen. 

De voordelen van een elektrisch zit-sta bureau

Met een zit sta bureau elektrisch stelt u gemakkelijk een bureau in op verschillende hoogtes. U hoeft enkel op een knop te drukken en het tafelblad zal omhoog of naar beneden gaan. Zet de stapelstoelen even aan de kant en ga staand te werk. Een zit-sta bureau bevordert een gevarieerde werkhouding waardoor rug- en nekklachten worden voorkomen. Ook zorgt de wisseling tussen staand en zittend werken voor nieuwe energie en verhoogt de productiviteit om zo uw werkdag door te komen. Een elektrisch zit-sta bureau maakt het makkelijk om iedere medewerker van elke lengte een bureau op maat te geven en dat is wel zo prettig.

Meer tips voor ergonomisch werken

Een ergonomische werkplek is cruciaal om de veiligheid en gezondheid van medewerkers te behouden. Onder ergonomisch werken verstaan we een goede werkhouding en genoeg fysieke en mentale rust. Een zit sta bureau elektrisch is een grote stap voor het creëren van een ergonomische werkplek, maar er zijn nog veel meer acties die u kunt ondernemen. 

Zo is een goede bureaustoel van groot belang. De rug van medewerkers moet goed worden ondersteund om klachten te voorkomen. Het is daarbij belangrijk dat u zelf een actieve werkhouding aanneemt. Zorg dat u uw voeten plat op de grond kan plaatsen om zo uw rug te assisteren. Ook is het belangrijk dat uw desktop of laptop direct voor u is geplaatst. Als u schuin op uw beeldscherm kijkt kan dit nare gevolgen hebben voor uw nek. 

Door een zit-sta bureau zullen alle werknemers meer gaan staan, maar het is ook belangrijk dat iedereen in beweging blijft. Motiveer wandelen in de pauze of zorg dat werknemers een kort rondje door het pand kunnen lopen. Zo kan het baat hebben om het koffiezetapparaat op een afstand te zetten zodat medewerkers een kort stukje moeten lopen om koffie te nemen.

Author