De vakantieperiode zit erop en daarmee ook het hoogseizoen. Ben je niet aan de schoolvakanties gebonden? Dan begint de onofficiële vakantieperiode pas nu. Want we gaan natuurlijk niet de hoofdprijs betalen als dat niet hoeft. Maar om onbezorgd van je vakantie te kunnen genieten, is het wel prettig als je de boel thuis veilig en beschermd achterlaat. In deze blog vertel ik je hoe je dat kan doen? Lees je mee?

Voorzichtig met je spullen

Als je weggaat, is het handig om waardevolle spullen niet in het zicht te leggen. Dat betekent dat je het van buitenaf niet kan zien. Denk bijvoorbeeld aan portemonnees, laptops of telefoons. Door ze niet in het zicht te leggen, nodig je inbrekers ook niet extra uit met een makkelijke vangst. Daarnaast moet je voor je weggaat, goed checken of alles uitstaat. Er is niets vervelender dan thuiskomen en zien dat dingen kapot zijn of al die tijd aan hebben gestaan, etc. 

Het huis afgesloten 

De momenten voor je weggaat, moet je het huis afsluiten. Dat doe je niet door enkel de lichten uit te doen en de deur op slot te draaien. Zet overtollige stroomverbruikers uit en sluit alle ramen en deuren. Op internet zijn er checklists te vinden die je kan aflopen zodat je niks vergeet en je huis zo goed mogelijk afsluit. Van de verwarming, tot elektriciteit en alles daar tussenin.

Extra voorzorgsmaatregelen

Maar dat is niet het enige wat je kan doen. Je huis goed afsluiten, is doodnormaal en fungeert als de basisbescherming. Je kan er ook een schepje bovenop doen en dat wordt zeker wel aangeraden. Die extra bescherming komt in de vorm van een beveiligingssysteem. Met een Ajax alarmsysteem ben jij meteen op de hoogte als er iets onbedoelds bij jou thuis gebeurt. Ajax heeft verschillende elementen die bescherming kunnen bieden, van bewegingssensoren tot de zojuist genoemde alarmen. Neem het belangrijkste in huis met de Ajax hub. Ongeluk kan je nooit helemaal uitsluiten maar je kan er wel alles aan doen om het zo ver mogelijk weg te houden.

Afschrikwekkend voor de ander, geruststellend voor jou

Een afgesloten deur is niet uitnodigend voor inbrekers maar een alarmsysteem is ronduit afschrikwekkend. Dus dat effect heeft de installatie hiervan ook, dat is toch maar weer mooi meegenomen. Kijk op de website van Ajax alarmsysteem voor meer informatie e kies iets wat bij jouw wensen past. Dan is jouw vakantie straks nog meer ontspannen.

Author