Heb jij de laatste tijd last van je rug, armen of benen? Dat is natuurlijk niet fijn. Er zijn gelukkig een aantal manieren waarmee je dit probleem kan verhelpen of verlichten. Een van deze manieren is het doen van speciale oefeningen. Voeding kan overigens ook een goede optie zijn om te proberen. Ook hier reageert je lichaam namelijk sterk op.

Meten is weten

Voordat je oefeningen gaat doen is het slim om eerst te meten en te kijken waar de problemen precies zitten. Dit zou je kunnen doen met een Microfet 2 wireless apparaat. Dit apparaat meet objectief en nauwkeurig jouw spierkracht. Dit apparaat is erg klein en ligt erg lekker in de hand. De Microfet is hier ook speciaal op ontworpen. Dit apparaat is overigens niet alleen te gebruiken voor de diagnose, hij is ook inzetbaar voor de prognose en de behandeling zelf. Zo kun je door het hele proces steeds meten wat je vooruitgangen zijn en wat er eventueel nog aangepast kan worden tijdens je oefeningen. Zo train je op de meest efficiënte manier.

Ben je geïnteresseerd in dit product? Dan is dit product te halen bij Fysiosupplies. Zij leveren niet alleen het apparaat, maar geven ook advies en informatie over het product. 

Let op een ergonomische houding

Het is erg belangrijk dat je een oefening op de juiste manier uitvoert. Door op de juiste manier te trainen voorkom je dat je jouw spieren op een verkleerde manier belast worden. Als jij zelf niet helemaal weet hoe dit moet kun je dit ook samen met een fysiotherapeut of een personal trainer doen. In combinatie met de Microfet is dat ook erg fijn. Zo kan je de oefeningen op de juiste manier doen en kun je tegelijkertijd meten of je spierkracht toeneemt. 

Als je dit regelmatig doet voor een langere periode zul je merken dat je klachten beetje bij beetje verdwijnen en dat je steeds krachtiger wordt. Dit is natuurlijk ideaal zo word je fit en kom je eerder af van lichamelijke klachten. Let er naast het sporten ook op dat je zorgt voor de juiste voeding. Door sporten te combineren met de juiste voeding en een goede nachtrust behaal je het beste resultaat. 

Wat betreft het slapen is het slim om in een ritme te komen. Probeer een langere tijd te letten op je bedtijd en probeer hier vastigheid in te krijgen. Door vastigheid te creeren weet je lichaam waar het aan toe is. Dit heeft een erg positief effect op de opbouw van spieren. 

 

Author