De kans dat je nog nooit van een cryptomunt hebt gehoord is vrij klein. Cryptomunten worden tegenwoordig gebruikt voor het verrichten van aankopen, het stallen van geld zonder dat een bank controle onder dat geld heeft, maar ook wordt er veel gehandeld in verschillende cryptomunten. Enkele voorbeelden van de bekendste cryptomunten zijn Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Dit zijn tevens ook enkele van de eerste cryptomunten en vooral Bitcoin en Ethereum zijn sterk in waarde gestegen. Zo kon je in 2013 een Bitcoin voor enkele euro’s kopen, terwijl je deze op het meest gunstige moment kon verkopen voor meer dan 50.000 euro. 

 

Dit klinkt zeker interessant, maar wat nog interessanter is aan cryptomunten is de techniek. De drijvende veer achter elke cryptomunt is een blockchain. Een blockchain kun je zien als een algemeen systeem waar niemand toegang tot heeft en dat zichzelf beheert. Zo zijn alle transacties van de blockchain in te zien en kan een blockchain ook meer cryptomunten toevoegen of zelfs de moeilijkheidsgraad verhogen. Vind je cryptomunten en de techniek ook interessant en lijkt het je leuk om een cryptomunt aan te schaffen? Dan is het aan te raden om dit artikel te lezen. Hier vind je meer informatie over hoe jij je eerste cryptomunt kan aanschaffen. 

 

Maak een account aan bij BitVavo 

De eerste stap die je moet zetten als je cryptomunten zoal Polkadot coin wilt aanschaffen, is het aanmaken van een account bij BitVavo. BitVavo is het grootste handelsplatform van Nederland waar je terecht kunt voor het kopen en verkopen van verschillende cryptomunten. Ook kun je de gekochte cryptomunten hier zeer veilig stallen. Wanneer je een account bij BitVavo gaat aanmaken, dan moet je een foto van je ID-kaart maken en je bankrekening verifiëren door 1 cent over te maken. Dit klinkt misschien als veel werk, maar in werkelijkheid is dit het niet. Je gegevens worden vervolgens automatisch goedgekeurd en je kan dan je eerste cryptomunt aanschaffen. 

 

Je account opwaarderen met iDeal

Nu je account goedgekeurd is en je toegang hebt tot je BitVavo account, is de tweede stap die je moet zetten het opwaarderen van je account. Je bent volgens de richtlijnen van de Europese Unie en BitVavo verplicht om je rekening op te waarderen met iDEAL. Dit mag dan ook alleen met de rekening die je hebt geverifieerd. Als de betaling verwerkt is, wat meestal enkele seconden tot minuten in beslag kan nemen, kun je je eerste cryptomunt zoals XVG aanschaffen. 

Author