Tijdens de langdurige Lock Down kan ik me voorstellen dat je als ouder wel eens denkt, wat nu? Zijn je kinderen uitgekeken op de leesboekjes en de spelletjes op de IPad? En is hun favoriete programma ook net afgelopen op de televisie? Dan wil je natuurlijk het liefst dat ze lekker naar school kunnen of naar hun sport. Maar helaas is dit niet het gevoel. We hopen natuurlijk allemaal dat dit snel allemaal weer veilig kan en dan krijgen de ouders ook wat meer rust. Tot die tijd is het van belang om het zo leuk mogelijk thuis te houden en dan zijn wat tips soms wel welkom!

Cadeautjes

In deze rare tijd heeft iedereen het al zwaar genoeg en daarom is het goed om is wat vaker naar elkaar om te kijken. Door kleine gebaren kan iemand zijn dag al helemaal gemaakt zijn! Denk bijvoorbeeld aan een leuk knutselwerkje die je samen met je kinderen kan maken om aan opa en oma te geven! Een origineel idee is een ingelijste handafdruk. Koop een klein canvasdoek, doop de kinderhandjes in verf en druk ze op het doek. De kids kunnen vervolgens de lijst verfraaien met tekeningen of glitters. Door met verschillende kleurtjes te werken maak je het een gezellige boel. Opa’s en oma’s houden ook altijd wel van bloemen of planten. Koop daarom een witte bloempot en leg wat stickers, lijm, stiften, tijdschriften of foto’s op tafel. De kinderen kunnen de pot beschilderen en beplakken, zodat het cadeau een persoonlijke touch krijgt. Doe er een vrolijk plantje of een mooi boeket bloemen in en dit cadeau gaat levenslang mee!

Overige knutselwerkjes

Voor een leuk knutselwerkje heb je niet altijd spullen nodig uit een dure knutselwinkel. Met dingen uit huis kan je namelijk ook al heel ver komen! Denk bijvoorbeeld aan oude kartonnen dozen, lege flessen of lege blikken. Maar ook met een lege eierdoos kan je al ver komen! Maak een mooi kartonnen bloemenboeketje van een lege eierdoos. Die kan je aan de deur gaan zetten bij de buren, de grootouders die ze zo moeten missen of gewoon in de keuken, een beetje kleur in huis is nu zeker zo welkom! Als je je kinderen net wat langer bezig wilt houden is een eigen mini poppenkast maken een top idee. Dit is echt een super leuk knutselwerkje, zeker voor kinderen met veel fantasie. Je maakt de mini-poppenkast van een schoendoos. Hiervoor hebben we enkel papier, verf, stokjes, een potlood, een schoendoos en lijm nodig.

Author