Bent een winkelier en wilt u graag uw winkel een grote makeover geven? Hoogstwaarschijnlijk komt hier dan ook een flink stukje verbouwing bij kijken en dit is niet altijd even makkelijk. Er komt hierbij namelijk flink wat geregel en gedoe aan te pas. U zult met veel dingen rekening moeten houden. In deze blog leest u tips over hoe u dit verbouwingsproces zo soepel mogelijk kan laten verlopen. 

Plan het zorgvuldig

Een grote verbouwing komt eigenlijk nooit helemaal perfect uit als u een winkel heeft. U zult namelijk een aantal dagen, soms zelfs weken, dicht moeten gaan en hier is nooit een goed moment voor. Elk moment van het jaar zult u wel wat inkomsten mislopen hierdoor, maar dit nou eenmaal onderdeel van de investering die u maakt. Gelukkig kunt u er wel met een zorgvuldige planning voor zorgen dat u de effecten hiervan zo min mogelijk voelt. Als u bijvoorbeeld maar twee of drie dagen uw winkel hoeft te sluiten, kunt u dit plannen op de dagen waarop u de minste klanten ontvangt. En als u zo de zondag mee kunt pakken, dan is dit natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Daarnaast kunt u ook met een zorgvuldige planning ervoor zorgen dat de verbouwing zo kort mogelijk duurt. Als u goed afstemt met alle partijen wanneer zij wat moeten doen aan de verbouwing, dan zult u snel weer uw winkel open kunnen gooien. 

Schakel professionals in 

Zoals er net al genoemd werd, zal uw winkel even dicht moeten als u deze gaat verbouwen. U wilt natuurlijk dat dit proces zo kort mogelijk duurt en u weer snel open kan. Het is dan ook zeker aan te raden om professionals in te huren die u helpen bij de verbouwing. Het lijkt misschien voordeliger om een groot deel van de verbouwing zelf te doen. Dit kan echter ook juist veel geld kosten, als de winkel langer dicht moet doordat u minder gespecialiseerd bent hierin. Schakel dus vooral hulp in van professionals. Daarnaast kunt u ook op kleinere dingen tijd besparen. Zo kunt u bijvoorbeeld een afvalcontainer huren om ervoor te zorgen dat u niet elk uur van de verbouwing een ritje naar de stort hoeft te maken. 

Communiceer naar je klanten

Tot slot is het belangrijk om goed naar uw klanten te communiceren over de verbouwing. Laat ze op tijd weten dat uw winkel een tijdje zal sluiten en communiceer ook duidelijk een datum met uw klanten waarop u weer open gaat. Dit kunt u zelfs in uw voordeel gebruiken door middel van marketing. Zo kunt u de openingsdatum van uw winkel omtoveren tot een klein evenement waarin u de nieuwe look van uw winkel onthult. Dit is natuurlijk reden voor een feestje en zo trekt u misschien weer meer klanten aan.

Author