Via je computer, mobiel of laptop kun je in contact komen met de hele wereld. Je kunt gamen met mensen uit Amerika of Zuid Afrika, je kunt chatten met mensen uit Roemenië of Zweden, je kunt contact leggen met wie je maar wilt. Online gaat een wereld voor je open. Probeer bijvoorbeeld je Facebook-vriendenlijst compleet te krijgen, door alle klasgenoten van vroeger op te zoeken. Maak contact met de eigenaars van dat leuke kroegje op Gran Canaria. Maak een “pin” op Pinterest voor iedere stad waar je ooit bent geweest. Begin een blog en schrijf over wat jou bezighoudt.

Je kunt online meer doen dan je dacht

Zo kun je online voetbalwedstrijden terugkijken, alle videoclips van je favoriete zangers van toen en nu terugvinden, accordeon leren spelen en naar casino online. Volg een cursus Spaans, Chinees, wiskunde of handletteren. Ga virtueel uit met je vriendinnen via een hangout. Luister naar podcasts en naar meditatie. Luister naar een boek in een vreemde taal en lees mee in je eigen taal. Zo leer je al snel een nieuwe taal.

Ontspanning door inspanning

Online zijn allerlei filmpjes te vinden waarin je wordt uitgedaagd mee te doen aan diverse challenges. Je kunt, een paar jaar na de hype, toch eens gaan “planken”. Je kunt meedoen met een online yogales, leren countrydansen, gitaarspelen of online zanglessen volgen. Het volgen van online lessen, in welke richting dan ook, wordt gezien als het ultieme vermaak van dit moment. Je leert iets terwijl je lekker in je eigen huis kunt blijven. Sterker nog, je hoeft je, voor het kijken van filmpjes niet eens netjes aan te kleden. Iets wat wel wordt aangeraden wanneer je een conference call of een videomeeting hebt.

Waarom is online zo belangrijk geworden?

Dat heeft natuurlijk grotendeels te maken met de uitbraak van COVID-19. We zitten al sinds maart thuis achter ons bureau in plaats van op kantoor en hoewel de maatregelen hier en daar wat versoepeld worden, blijven veel mensen toch thuis aan het werk. En dus hebben we er na een paar weken vol irritatie voor gezorgd dat ons internet supersnel en betrouwbaar is en dat we eigenlijk de deur niet meer uit hoeven. Zelfs de boodschappen bestellen we online. Over het algemeen is dat vooral verstandig, je houdt dan voldoende afstand van andere mensen en vermindert het risico op ziek worden aanzienlijk. Maar het kan soms wel een beetje saai en eenzaam voelen. Door online vermaak te vinden heb je toch contact met andere mensen.

Author