Het nieuwe jaar nadert, en waar het vooruitzicht op de feestdagen ons in december warm hield zal in januari en februari de kou echt toe gaan slaan. Heerlijk sfeervol als de straten vol met sneeuw liggen, maar de kou is niet voor iedereen even fijn. Naast het feit dat sommigen nu eenmaal koukleumen zijn en het ’s zomers al koud hebben, kunnen sommigen lichamelijke aandoeningen het, vooral voor ouderen, extra lastig maken als het koud wordt buiten. Het lichaam voelt zich het meest comfortabel op warmere temperaturen, dus het kan voor veel pijn zorgen als het buiten of binnen kouder aanvoelt dan gewoonlijk. Hoe komt u de koude maanden door? 

Nieuwe technologie

Een ouderwetse open haard met echt hout erin kan heerlijk knus zijn tijdens de winter. Het jammere hiervan is dat deze vaak slechts één hoek van de kamer verwarmt. Hiervoor is later de centrale verwarming uitgevonden. Kachels en radiatoren verspreid door het huis die met warm water van alle kanten de ruimtes verwarmen, gecontroleerd middels een cv-ketel. Maar wist u dat er nóg nieuwere technologieën zijn?

Misschien kent u wel het benauwde gevoel wat het kan geven als de radiator hoog aanstond op een ruimte die dicht of afgesloten was. Infraroodverwarming is een nieuwe technologie, die warmte geeft en uitstraalt die hetzelfde voelt als de zon. Dit is een veel fijner gevoel, en voelt op het lichaam dan ook een stuk natuurlijker. Een infrarood verwarming kopen kan dus een positief effect hebben op de gezondheid. 

Hoe schaf ik infrarood verwarming aan?

Natuurlijk is het vervangen van de centrale verwarming niet in iedere situatie even makkelijk. Het voordeel van infrarood verwarming is dat het in gemakkelijke panelen geplaatst kan worden. U hoeft dus niet alles in huis aan te passen, er kan simpelweg bovenop de huidige situatie een infrarood paneel worden geplaatst. Hier is slechts een stroompunt voor nodig, en na montage kunt u direct genieten van het gevoel van de zon binnenshuis. 

Uiteraard kan infrarood ook als vervanging voor centrale verwarming dienen. Er worden dan door het huis heen meerdere infraroodpanelen geplaatst. Zo komt alle warmte die u binnenshuis voelt van de infrarood straling. Dit kan heerlijk voelen op de spieren en gewrichten als u net van buiten komt, en is veel comfortabeler op het lichaam en beter voor de gezondheid dan een ouderwetse radiator. Indien u deze winter lekker warm wenst te blijven, raden wij het aanschaffen van infrarood panelen dus zeker aan!

Author

Write A Comment