Een handje hulp is soms erg handig om te hebben. We willener niet altijd om vragen, maar we kunnen niet overal het fijne van weten. En dat is niet erg, we moeten het alleen wel accepteren uiteraard. En dan is het goed dat je weet wanneer je om hulp moet vragen of wanneer je iemand anders moet inschakelen om de klus te klaren. Want we kunnen nou eenmaal niet alles zelf, hoe graag we het ook willen.

Doen waar je goed in bent

Het is natuurlijk belangrijk dat je doet waar je goed in bent. Want we hebben allemaal een vak geleerd waar we goed in zijn en wat we ook nog eens leuk vinden om te doen. En dan is het belangrijk dat je dan ook weet wat je wel en niet kan. Want we kunnen niet alles weten en overal goed in zijn. Als dat zo was, dan hadden we elkaar niet nodig en deden we alles zelf. Dat is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling, dan heb je ook niet echt meer iets om over te praten. Want we weten het allemaal zelf al, en anders niet beter. Laatst genoemde hebben we nu natuurlijk ook wel eens last van, maar betekend niet dat het zo is uiteraard.

Maar in sommige gevallen is het nou zo dat iemand anders er meer kennis van heeft, en dan is het fijn dat je iemand aan de mouw kan trekken wanneer je hulp nodig hebt bij dat bepaalde onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan administratieve zaken met heel veel cijfertjes. Het is dan soms wel eens handig om te kijken naar boekhouder kosten, zodat je het kan uitbesteden wanneer je zelf niet heel goed met cijfers bent. Zo kan je een jaarrekening laten maken zonder zelf een hoop stress en gedoe te krijgen in de hoop dat je het goed doet. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt en hoef jij er niet echt over na te denken.

En nu hebben we het alleen over cijfers gehad, maar het is natuurlijk ook zo dat niet iedereen heel handig is in bijvoorbeeld het verbouwen of verven van je huis. Dan is het in sommige gevallen ook erg slim wanneer je iemand laat komen die daar wel goed in is, voordat je zelf wat doet wat je geld kost en dan uiteindelijk alsnog iemand moet komen om het op te lossen. Wat je ook weer geld kost. Zo kan je kosten, tijd en een hoop stress verminderen.

Author