Wanneer je een onderwerp, uitleg of nieuw ontwerp wil overbrengen aan de doelgroep kan je gebruikmaken van een animatievideo. Voor veel bedrijven is dit een goede manier om een boodschap naar het publiek over te dragen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je als bedrijf veel nieuwe mensen zoekt, maar ook als je een nieuw product op de markt wil brengen. Door een goede bedrijfsvideo te laten maken kan je ervoor zorgen dat de boodschap van je bedrijf op een krachtige manier naar buiten komt. Een van de manieren om dat te doen is doormiddel van een animatievideo. Je kan dan gebruikmaken van 2d animaties of 3d animaties. Wanneer je als bedrijf gebruik maakt van 2d animaties kan dit ervoor zorgen dat je een concept op een eenvoudige manier kunt uitleggen. 

 

Voordelen van 2d animaties

Het voordeel van een 2d animatie is dat dit vaak een stuk eenvoudiger is dan het schieten van beeldmateriaal voor een film. Ook is de kwaliteit vaak een stuk hoger, terwijl de kosten wel laag kunnen blijven. Bij de 2d animaties in de video kan je de huisstijl van je bedrijf goed naar voren laten komen. De kleuren die bij je bedrijf passen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden. Een ander voorbeeld van een 2d animatie is dat de animaties tijdens het proces aangepast kunnen worden. Bijvoorbeeld als er iets veranderd in het product dat je wil laten zien in de video. Deze is dan tijdens het ontwerpen gemakkelijk aan te passen zonder dat dit veel tijd kost. 

 

Een bedrijfsvideo

Een ander voordeel van 2d animaties ten op zichten van een 3d animatie video is dat de platte weergave ervoor zorgt dat het een vereenvoudigde weergave is. Men ziet sneller wat het is, ook is dit iets makkelijker te tekenen en dus sneller en goedkoper. Wanneer je ervoor kiest om op deze manier een bedrijfsvideo laten maken kan je dit bij een bedrijf doen dat hier gespecialiseerd in is. Zij kunnen je vanaf het eerste gesprek helpen om de boodschap die je met je bedrijf wil overbrengen zo duidelijk mogelijk te maken. Je bent met een intakegesprek en hebt het over het doel van de video. Vervolgens ga je samen kijken hoe je dit op een leuke manier kan weergevend doormiddel van animaties. Tussendoor zijn er vaak ook veel momenten waarop je feedback kan geven. De animaties kunnen dan nog aangepast worden. De huisstijl van je bedrijf wordt hier ook goed in meegenomen. Uiteindelijk zal er een goede bedrijfsvideo tot stand komen die een boodschap over kan brengen.  

Author