Met de versoepelingen van de laatste weken halen veel bedrijven weer opgelucht adem. Na een lange periode van sluiting of beperkende maatregelen is het net op tijd geweest voor velen. De steunmaatregelen van de overheid waren in veel situaties bij lange na niet toereikend om de kosten te dekken en in veel sectoren zijn mensen hun baan verloren. Onder andere de Horeca sector is zwaar getroffen. Clubs zijn meer dan een jaar dicht geweest en de restaurants en cafés zijn of gesloten geweest of konden alleen mensen op hun terras ontvangen. Maar er is weer licht aan het einde van de tunnel. We maken weer massaal gebruik van de mogelijkheid om uit eten te gaan of uit te gaan in een club. Steeds meer mensen zijn gevaccineerd dus de versoepelingen zullen steeds verder gaan waarna we uiteindelijk weer terecht komen in de situatie van voor de pandemie.

Werkgelegenheid en kansen

Niet alle sectoren hebben te lijden gehad door de pandemie. Er zijn sectoren waar zelfs groei is geweest en wordt verwacht. In de huidige markt wordt er verwacht dat in het onderwijs en in de zorg de groei en de kans op werk bovengemiddeld zal zijn. De financiële sector en de bouw zullen een kleine groei doormaken. Door de omscholing van velen zal de behoefte aan personeel met name in de zorg wellicht opgelost kunnen worden. Het midden- en kleinbedrijf zal ook steeds meer op de kosten en efficiency moeten letten om mee te blijven doen. Met name op softwaregebied is er voor veel bedrijven nog winst te behalen. SAP is voor veel bedrijven al de oplossing naar meer efficiency gebleken. Finance, sales, CRM, analtytics, voorraadbeheer, rapporteren en meer in één makkelijk te gebruiken oplossing. Met een goede SAP business one partner heb je alles in een geïntegreerde omgeving om jouw organisatie te laten groeien en te ontzorgen. Zo krijg je meer controle over je bedrijf.

Het leven na de pandemie

We zitten nu in een periode waarin steeds meer Lock down beperkingen komen te vervallen. Uiteindelijk zullen vrijwel alle maatregelen worden geschrapt. Maar toch zullen veel dingen niet meer zo zijn als voorheen. Het schudden van handen en elkaar zomaar omhelzen zal toch voor velen niet meer vanzelfsprekend zijn. Ook het vaak wassen van je handen en desinfecteren zal voor veel mensen een dagelijkse routine blijven. Ook zal je in het openbaar vervoer of in een vliegtuig toch nog lang gebruik blijven maken van een mondkapje is de verwachting. Beter het zekere voor het onzekere nemen.

Author