Ieder mens heeft recht op onderdak. En het mooiste is het natuurlijk als je huis voor jou ook een thuis is. Dan is het meer dan enkel een ruimte. Maar goed, dan moet de boel er wel goed uitzien en goed onderhouden worden. Blijkt het dus in eerste instantie toch een ruimte te zijn. En die gaan we eens vanaf de basis aanpakken. Lees je mee?

Van dak tot vloer

De basis van je huis kan je, als je het zelf verbouwt of laat bouwen, helemaal zelf bepalen. En waar je uiteindelijk voor kiest hangt af van zowel functie als vorm. Maar je moet natuurlijk wel een vloer en dak hebben die van goede kwaliteit zijn en de kou buiten houden. Of je nu voor hout of tegels gaat, voor stenen dakpannen of riet. De boel moet ten alle tijden goed geïsoleerd zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat je niet onnodig veel hoeft te stoken maar een warm en droog huis vergroot ook je woongemak.

Zet het raam maar open

De ramen zijn heel belangrijk in een huis. Ze bieden het uitzicht op de buitenwereld en laten natuurlijk licht binnen. Deze twee dingen hebben veel invloed op de gemoedstoestand van de mens. Maar als jouw kozijn bijna uit de muur wegrot, gaat dat wel een beetje ten koste van de charme. Tijd dus om je kozijnen te vervangen. Kies voor een duurzame en mooie optie en ga voor kunststof kozijnen. Of je nu voor een klassiek of modern uiterlijk gaat, met dit materiaal is heel veel mogelijk.

Tuintje aan kant

Ook de tuin kan vaak wel wat aandacht gebruiken. Dit ziet men vanaf de buitenkant en bij veel mensen is dit rond deze tijd van het jaar nogal armoedig uit. Onkruid overwoekert her en der en dat maakt dat we in deze koudere maanden ineens geen vrije tijd meer in de tuin door willen brengen. En dat is zonde want ook in de winter kan de tuin een hele fijne plek zijn om vrije tijd door te brengen.

Voorzieningen geregeld

Als laatste raad ik aan om dit soort basisdingen, zoals de kozijnen maar ook sanitair en elektronica regelmatig te checken. Op deze manier blijft je woonplezier op pijl en ben je er snel bij als er iets toch misgaat. Het is een kleine moeite en je doet jezelf en je huisje een groot plezier. Zo maak je van je huis, een thuis.

Author