Belang van desinfectie

Zoals je waarschijnlijk al veel om je heen hebt gehoord is desinfecterende handgel erg belangrijk. Maar wat is precies de reden erachter? En waarom zijn we massaal met schoonmaakmiddelen in de weer? Waar een jaar geleden nog weinig mensen desinfecterende gel hoog op hun boodschappenlijstje hebben staan is dat nu ineens veranderd. In deze blog lees je daarom meer over het belang van desinfectie. Lees snel verder!

Hoe en waarom van desinfectie

Door gebruik te maken van handdesinfectie zorg je er voor dat je minder kans hebt dat bacteriën en virussen worden overgedragen. Er wordt daarom geadviseerd om je handen ten minste 20 seconden te wassen met water en zeep als je gaat eten af als je je neus hebt gesnoten. Hierdoor verklein je de kans op een infectie. Toch liggen water en zeep niet altijd voor de hand. Dan kun je een desinfecterende gel gebruiken. Er zit alcohol in waardoor bacteriën en virussen weinig kans krijgen. Let er op als je een gel gaat kopen dat deze geen kleurstof of parfum bevat. Dit is namelijk beter voor de huid want anders kan je huid namelijk geïrriteerd raken.

Handalcohol helpt virussen en bacteriën tegen te gaan

Als je een desinfectiegel hebt aangebracht zal dit al binnen 30 seconden zijn werk doen. Je moet dus heel eventjes wachten maar daarna kun je je handen weer gewoon gebruiken. Wist je dat wanneer je regelmatig handalcohol gebruikt je de kans op de verspreiding van virussen en bacteriën met 70% vermindert? Dat is waarom regelmatig desinfecteren belangrijk is. Het is daarbij niet alleen belangrijk voor jezelf dat je dit vaak doet maar natuurlijk ook voor de mensen in je omgeving.

 Desinfecterende gel altijd bij de hand

Desinfectie is dus van groot belang en daarom is het fijn om altijd een middel bij de hand te hebben. Zo kun je een handgel gemakkelijk in je tas stoppen en overal mee naartoe nemen. Verder hoef je na de tijd ook geen handdoek te gebruiken om je handen weer droog te maken. Vervolgens voel je er ook niks van dat je het hebt gebruik omdat het niet kleverig aanvoelt. Toch werkt het wel ontsmettend en worden bacteriën van je handen verwijderd. Je hoeft maar een beetje gel op je handen aan te brengen en dit te verdelen. Daarna wrijf je in je handen en wacht je 30 seconden. Daarna zijn je handen goed gedesinfecteerd.

Author