De vloer is het fundament en de basis van je huis en het heeft een grote invloed op de sfeer binnen je huis. Een vloer kan bijvoorbeeld een bepaalde ruimte veel groter laten lijk dan dat deze het daadwerkelijk is. De kleur en het type materiaal hebben daar veel invloed op. Vaak is het zo dat hoe lichter een bepaalde ruimte is, hoe groter deze ruimte lijkt. Maar dat geldt niet voor iedere ruimte. Daarom is het verstandig om goed te kijken naar je eigen ruimte waar je een nieuwe vloer in gaat leggen wat daarvoor de beste keuze is. Een vloer wordt echter nog vaak onderschat, maar het is echt van een grote waarde voor de stijl van je woning. Op het gebied van vloeren is de keuze enorm en dat maakt het niet altijd even makkelijk. Door de enorme keuze ga je meer twijfelen, omdat er ook zoveel gave vloeren tussen zit. Je zult allereerst een beslissing moeten maken wat betreft het type materiaal en vervolgens kun je kijken naar welke kleuren je mooi vindt. In dit blog zal ik je daar wat meer over vertellen, zodat je een wat duidelijker beeld krijgt van verschillende vloeren.

Het type materiaal

Allereerst is het belangrijk om te kijken welk soort materiaal het meest geschikt is voor jouw huis en vooral voor de ruimte waarin je de vloer gaat leggen. De meest gekozen materialen voor vloeren zijn beton, steen en hout. Betonnen vloeren worden gegoten en dat is steeds meer een trend aan het worden. Stenen vloeren worden meestal gebruikt voor de keuken en de badkamer. Meestal zijn dat soort vloeren wat duurder in aanschaf, maar ze zijn ontzettend gebruiksvriendelijk en ze zijn goed schoon te houden. Houten vloeren worden meestal gekozen voor de woonkamer en de slaapkamer. Naar mijn mening zijn houten vloeren over het algemeen de wat mooiere vloeren en ook zou je deze zelf kunnen aanleggen. Mocht je niet zo’n handige klusser zijn, dan kun je ervoor kiezen om de vloeren voor je laten leggen. Als je dat graag zou willen hebben, zal je eens moeten zoeken naar laminaat inclusief leggen Amsterdam.

De kleur van de vloer

Als je een keuze hebt kunnen maken wat betreft de materiaal van je nieuwe vloer, dan kun je gaan kijken naar de verschillende mogelijke kleuren. Vaak geldt de regel dat hoe lichter de kleur is, hoe groter de ruimte lijkt waar de vloer in ligt. Maar dit geldt niet voor alle ruimtes, want er zijn nog meer dingen die daar invloed op hebben. Het is belangrijk om voor een kleur te kiezen die past bij jouw persoonlijke smaak en bij de stijl van je huis.

Author